5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

SYDV iş adamı yaptı

SOSYAL YARDIMLAŞMA FONU SAYESİNDE İŞ ADAMI OLDU

Eskişehir'de, sosyal yardımlaşma vakfının desteğiyle iş yeri kuran Güven Koca, plastik atıklardan damlama-sulama borusu ve elektrik tesisatlarında kullanılan plastik boru imal ediyor.

Baksan Sanayi Sitesi'nde iş yeri bulunan Koca, "2009 yılında sosyal güvencesi olmayan bir vatandaştım. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü bana gelir getirici proje destekleri kapsamında plastik atık geri dönüşüm atölyesi kurdu. Küçüklüğümden beri topladığım plastik atıkların ayrıştırılması konusunda tecrübeliydim. Bu tecrübemi gelir getirici bir faaliyete dönüştürmek için Merkez Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurdum. Projem olumlu sonuçlandı. Toplam 14 bin 160 TL'lik bir yatırımla 2009 yılı Temmuz ayında işyerimi Baksan Sanayi Sitesi'nde açtım. Geçen zaman zarfında işimi yavaş yavaş büyütmeye başladım. İş yerine bir araç ve imalat bandı alarak plastik boru imalatına başladık. Eskişehir çapında hurdacılardan plastik atık alıyoruz. Bu sayede sadece biz para kazanmıyoruz. Bizden başka diğer hurdacılar ve toplayıcılar da bu işten ekmek yiyor. Biz plastik atıkları ekonomiye kazandırmakta çevre kirliliğinin azaltılmasına da katkı sağlıyoruz'' diye konuştu.

SOSYAL YARDIMLAŞMA FONU SAYESİNDE İŞ ADAMI OLDU
SOSYAL YARDIMLAŞMA FONU SAYESİNDE İŞ ADAMI OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 18:18:05
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 20:03:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Okan İŞLER IP: 94.123.117.xxx Tarih : 2.02.2011 14:09:51

ülkemizde bu derece katkıda bulunan kişi sayısı az. hem iş hemde çevre kirliliği konusunda bu faaliyeti ayakta alkışlıyorum...