4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Taksilere acil durum çağrı sistemi

GASP OLAYLARINA KARŞI TAKSİLERE ACİL DURUM ÇAĞRI SİSTEMİ

Eskişehir'de, bir duraktaki 47 taksiye gasp olaylarına karşı acil durum çağrı sistemi takıldı.

Otogar Taksi Durağı Başkanı Mustafa Gezer, son günlerde yaşanan taksici gasplarının taksicileri tedirgin ettiğini belirterek, taksicilerin alın teriyle ekmek parası kazanmak için çalışan bir kesim olduğunu söyledi.

Gece çalışan taksicilerin tehlike altında olduğunu ifade eden Gezer, "Taksiciler, gece çalışmaktan korkuyor. Gece çalışan bir taksicinin cebinde 5-10 lira olur. Daha gazla para çıkmaz. Az miktarda para için taksicilerin canına kastediliyor. Bizde takside çalışan arkadaşlarımız düşünerek, Aselsan ile anlaşıp durağımızda bulanan 47 taksiye acil durum çağrı sistemi taktırdık. Taksici kendini tehlikede hissettiğinden direksiyonun altındaki butona basarak durağa bilgi veriyor. Kurulan bağlantı sayesinde taksinin içindeki konuşmalar sistemin kurulu olduğu taksilere ulaşıyor. Taksicilerde 155'i arayarak arkadaşlarını kurtamayı başarabilir" dedi.

Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Suat Er ise, taksiyi gasp etmenin kimseye faydası olmadığını vurgulayarak, kentte bir hafta içinde üç taksici gasbının yaşandığını hatırlattı. Olayların üzüntü verici olduğunu dile getiren Er, "Kentte 476 ticari taksi bulunuyor. Taksicilerin can güvenliği yok. Taksiyi gasp etsen ne olur ki? 24 saat çalışan bir taksiden bile en fazla 100 lira para çıkar. Taksiyi gasp etmenin kimseye faydası yok. Artık taksiciler, gece çalışmak istemiyor. Önümüzdeki günlerde taksici gasplarının artmasından korkuyoruz. Hükümet yetkililerini önlemler almaları konusunda bilgilendiriyoruz, ancak kimseden ses çıkmıyor. Yakın zamanda İl Emniyet Müdürümüz Hanefi Avcı ile görüşme yapacağız. Taksiciler, kendileri önlem almaya çalışıyor. Taksilerde taksilerinde telsiz bulundurmalıdır. Böylece bir gasp olayında merkeze çağrı yapabilir. Bazı taksi durakları telsiz takmaya başladı" diye konuştu.

GASP OLAYLARINA KARŞI TAKSİLERE ACİL DURUM ÇAĞRI SİSTEMİ
GASP OLAYLARINA KARŞI TAKSİLERE ACİL DURUM ÇAĞRI SİSTEMİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:28:01
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 18:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?