8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Tarihi eser satıcılarına suçüstü

Eskişehir'in Çifteler ilçesinde, Roma dönemine ait Zeus heykelini alıcı gibi davranan jandarma görevlilerine satmaya çalıştıkları iddia edilen bir şahıs ile oğlu yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçede ikamet eden Y.Ş. (53) ve oğlu M.Ş.'nin (28) piyasaya tarihi eser satmak istediklerini belirledi. Alıcı kılığına giren görevliler, şahıslarla irtibata geçti. 

Sivil ekipler, baba ve oğlu ile yaptıkları görüşmede, Roma dönemine ait 105 santim boyundaki Zeus heykelini para karşılığında satın almak üzere anlaştı. Bu esnada şahıslar yapılan operasyonla suçüstü yakalanarak gözaltına aldı. Jandarmanın şahısların evinde yaptığı aramada, ayrıca bir tabanca, bir av tüfeği ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Sol kolu bulunmayan ve bronz ya da mermerden yapıldığı sanılan heykelin, Eskişehir Müze Müdürlüğü'ne teslim edileceği bildirildi. 

Y.Ş. ile M.Ş.'nin ise, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından "tarihi eser kaçakçılığı" suçundan adliyeye sevk edilecekleri açıklandı.
iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2007 Perşembe 14:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?