7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Tarihi evler hayat buluyor

Tarihi Odunpazarı Evleri’ni bakımsız ve harabe görünümünden kurtararak bölgeyi Eskişehir’in prestij noktası haline dönüştürecek.

Uzmanlar tarafından hazırlanan ve uygulamaya geçilen “Odunpazarı Tarihi Koruma ve Geliştirme Projesi”, Odunpazarı’nın Atatürk Bulvarı’na bakan cephesinde gerçekleştiriliyor. Eskişehir'in bu bölgesinde, geleneksel mimariden esinlenerek gerçekleştirilen çalışmayla yeni bir yerleşim birimi oluşturuluyor. Cephe düzenlemeleri ve arazi kullanımı ile geleneksel yapının korunduğu çalışmalarla, bölgedeki kültürel yapıyı tehdit eden çok katlı betonlaşmanın da belirli ölçüde önüne geçmeye çalışılıyor.

Eskişehir Belediyesi tarafından inşaatlar tamamlandığında Odunpazarı, kentin önemli prestij merkezlerinden birisi haline gelecek.

Geçmişle bugünün buluşma noktası

Gerek cephe özellikleri, arazideki konumlanışları, gerek kullanılan malzemeleriyle tarihi Odunpazarı Evleri’nin geleneksel mimari yapısına bağlı kalınarak hazırlanan ve bünyesinde konuk evleri, aşevleri, kahvehaneleri, kültür merkezini barındıran projeyle başta Eskişehirliler  olmak üzere tüm insanların Odunpazarı tarihini en iyi şekilde yaşayıp hissedebilecekleri, sosyal ve kültürel olanaklardan faydalanabilecekleri bir bölge sunma amaçlanıyor.


Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2004 Salı 16:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?