3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tarımsal öğretim 165 yaşında

TARIMSAL ÖĞRETİM 165 YAŞINDA

TMMOB'a bağlı Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi Başkanı Yusuf Kızıldağ, hedeflerini iyi planlamayan ülkelerde tarım sektörünün gelişmediğini söyledi.

Eskişehir Şubesi Başkanı Yusuf Kızıldağ, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Tosun ve Ziraat Mühendisleri, Tarımsal Öğretimin 165. Yıldönümü dolayısıyla Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anatı'na çelenk sundu.

Kızıldağ, ziraat mühendisliği eğitiminde en büyük sorununun, her üniversiteye ziraat fakültelerinin açılması olduğunu kaydetti. Türkiye'de tarım sektörünün, artan nüfusa karşın tarım arazilerinin azalması nedeniyle değer kazandığını ifade eden Kızıldağ şunları söyledi: "Ülke ekonomisinin temelini oluşturan tarımı, bilimsel yöntemlerle değerlendirerek teknik eleman yetiştiren ilk tarım okulu, 10 Ocak 1846 yılında Büyük Reşit Paşa'nın emriyle İstanbul'da Ayamama Çiftliği'nde açılmıştır. Tarihsel süreçte bazı yer ve sistem değişiklikleri olmuş ve 1948 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi kurularak eğitime bugünkü yapı kazandırılmıştır. Çağdaş bir öğretim programıyla analitik düşünen mühendislerin yetiştirilmesi amaçlanmalıdır. Ziraat mühendisliği eğitiminin en büyük sorunu her üniversiteye ziraat fakültelerinin açılmasıdır. Bugün Türkiye'de 25 üniversitede ziraat fakültesi mevcuttur. Bu durum har yıl binlerce ziraat mühendisinin işsiz kalmasına neden olmaktadır."

TARIMSAL ÖĞRETİM 165 YAŞINDA
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2011 Pazartesi 17:38:00
Güncelleme :10 Ocak 2011 Pazartesi 17:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?