3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Taş heykel sempozyumu sona erdi

TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) ortaklaşa düzenledikleri "1.Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu" sona erdi.

Bu yıl ilki düzenlenen 1.Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu, eski Kılıçoğlu Kiremit Fabrikası alanında gerçekleşti. 20 gün süren çalışmanın ardından yerli ve yabancı sanatçıların el emeğiyle hazırladıkları eserler, katılımcıların beğenisine sunuldu. Sempozyumda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Osmanlı'dan bu yana heykel sanatının pek gelişemediğini belirterek, "Ben her defasında çocuklarınıza klasik heykelleri öğretmenizi söylüyorum. Sanat toplum içindir. İnsanlar heykellere baktığında bu nedir diye sormamalı. Kendileri bir anlam çıkarmalı. Bu nedir diye sorarsa, eser sanatçının kendine yaptığı çalışma olur. Artık Eskişehir'in varoşlarında yaşayan insanlar, bizim mahalleye ne zaman heykel dikeceksiniz diye soruyor. Bu çok önemli bir gelişmedir" diye konuştu.

AÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ni kurma amacının bu şehri kültür sanat şehri haline getirmek olduğunu vurgulayan Başkan Büyükerşen, "Eskişehir'i bir bilim, kültür ve sanat merkezi haline getirdik. İnsanlar, Eskişehir'i heykeller şehri olarak anar oldu" dedi.

Konuşmaların ardından sempozyuma katılan sanatçılara birer teşekkür belgesi verildi.

TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2011 Salı 11:43:02
Güncelleme :21 Haziran 2011 Salı 18:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALİT DEMET IP: 78.160.3.xxx Tarih : 21.06.2011 20:23:39

HABERE KATKIM OLSUN İSTEDİM TÜM HEYKELLERİN YAPIMINI BİZZAT İZLEDİM YABANCI HEYKELTRAŞLAR- ÇİN,GÜRCİSTAN, AVUSTURYA 'DAN-BİTMİŞ HEYKELLER AYNI ALANDA 8 TEMMUZA KADAR SEGİLENECEKTİR.TÜM EMEĞİ GEÇEN SANATÇILARA, YARDIMCI ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR EDERİZ. AFYON MERMERİ KULLANILMIŞTIR. İŞLEMLER ÇOK GÜRÜLTÜLÜ, VE TOZLU ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. BİRİ TÜRK DİĞERİ  AVUSTURYALI SANATÇI BAYANDI BU İŞLEMELERE BAYANLARIN ÖZENMESİ  DİKKATE DEĞERDİ.2  KIZ ÖĞRENCİ DE HARİKALAR YARATMIŞTIR.KISACA HERŞEY GÜZELDİ GÜZELLİKLER DEVAM ETMEKTEDİR. ESERLER ŞEHRİN MUHTELİF SEMTLERİNE YERLEŞTİRİLECEK DUYUMLARIALINMIŞTIR. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ KATKILARI OLDUKÇA ÖNE ÇIKMIŞTIR.