3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tatbikat gerçeğini aratmadı

SİVİL SAVUNMA TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

Eskişehir Sağlık Müdürlüğü'nün Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde düzenlediği Sivil Savunma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Sivil Savunma Uzmanı Mehmet Çakır ve Sivil Savunma Amiri Cevdet Perçem tarafından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde yapılan tatbikata çok sayıda personel ve yöneticiler katıldı.

Sağlık Müdürü Uz.Dr.Hüseyin Fidan, özellikle, deprem, sel ve sanayi bölgesi içerisindeki muhtemel teknolojik afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla tatbikatlar içeren eğitimlere devam edildiğini belirterek,

"Açık tehlike ve tehditler göz önüne alındığında sivil savunmanın önemi ülkemizde ve ilimizde daha iyi anlaşılmaktadır. Bu nedenlerden dolayı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 5 saatlik ders programları hazırlanarak 65 kişiye eğitim ve tatbikat verildi. Doğal ve teknolojik afetlere karşı gönüllü personele pratik eğitimlerle tedbirler alınmakta, afet öncesi, afet anı ve afet sonrası yapılacak işlemleri içeren, Temel Afet Bilincine Genel Bakış, Hafif Arama Kurtarma, Yaralı Taşıma ve İndirme Teknikleri, Bina Hasar Sınıflandırması, Afetlerde Psikolojik İlk Yardım, Halk Sağlığı, Sivil Savunma Mahalle Gönüllüleri, Kurumlarda ve Mahalle de Afete Hazırlık, Olay Kumanda Sistemi, Hastane Afet Planları, Yangına Karşı Mücadele, Söndürme Teknikleri ve Yangın Türleri, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal Silahlar ve Radyoaktivite Tehlikelerinden Korunma Yolları konularında eğitimlerimiz devam etmektedir.

Eğitim programımız, uygulamalı olarak bir haftayı kapsamakta olup, kurum görevlilerinin yanında gönüllülerle birlikte sivil toplum örgütlerine ve halkımızın katılımlarına açıktır” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 15:38:05
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 18:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?