7
Mayıs
2024
Salı
ESKİŞEHİR

Tatbikat gerçeğini aratmadı

Eskişehir’de gerçekleştirilen tramvay kazası tatbikatı gerçeğini aratmadı. Tatbikat sebebiyle sıkışan trafikte mahsur kalan iki ambulans güçlükle yoluna devam etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin İsmet İnönü Caddesi kavşağında gerçekleştirdiği tatbikatta, bayan vatmanın kullandığı tramvay, kırmızı ışık ihlali yapan bir otomobile çarptı. Kazada, raylar üzerine yerleştirilen araçtaki maket sürücü sıkışarak yaralandı. Çok sayıda vatandaşın gerçek zannettiği tatbikatta araç, çarpmanın etkisiyle senaryo gereği yanmaya başladı. Ekiplerin aydınlatma fişeklerini gerçekleştirdiği yangına, olay yerine çağırılan itfaiye ekipleri su sıkarak müdahalede bulundu. Ancak, tatbikat yapılan kavşakta araç trafiği arap saçına döndü.

Uzun kuyrukların oluştuğu araç konvoylarının arasında mahsur kalan biri askeri ambulans ile tatbikatta yaralıya müdahale edecek olan 112 sağlık ambulansı kaza yerine ancak yarım saat sonra ulaşabildi. Sağlık ekiplerinin boyunluk taktığı yaralı maket sürücü dikkatli bir şekilde araçtan çıkarılarak sedyeyle ambulansa taşındı. Tatbikatla ilgili açıklamada bulunan ESTRAM Genel Müdürü Erhan Enbatan, "9. ve son olarak gerçekleştirdiğimiz tatbikatta, kırmızı ışıkta geçen bir araca tramvayın çarpması simulize edildi. Tatbikatta bir saat süreyle caddenin trafiğe kapandığını düşünüyoruz. Bununla birlikte, 20 tramvayın seferlerini yapamadığını ve içerisinde bulunan toplam 3 bin kişinin evlerine, işlerine gitmekte gecikeceklerini tahmin ediyoruz" dedi.

eskişehir
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 10:47:03
Güncelleme :11 Aralık 2004 Cumartesi 16:41:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?