3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tayine 500 imza

Eskişehir’de bir ilköğretim okulunun velileri, başka okula tayin olan müdürlerinin geri dönmesi için topladıkları 500 imzayı Valiliğe teslim etti. Veliler, başarılı müdürün, siyasi bir tayine kurban gittiğini söyledi.

700 öğrencinin eğitim gördüğü Kılıçarslan İlköğretim Okulu’nun Aile Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Türkan Tepe, Mesut Ulusoy, Aysel Ulusoy, Önder Baş, Mesut Elibüyük, Necdet Mercan ve Mürsel Tepe, veliler adına topladıkları imzalarla Valiliğe geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 26 okulun müdürlerini yer değiştirmesi kapsamında Kılıçarslan İlköğretim Okulu Müdürü Muammer Özcan’ın da başka bir okula atanmasının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten veliler, "Okulumuzun gelişmesi için özveriyle çalışan müdürümüzden memnunuz. Bu tayinlerin siyasi amaçlı olduğunu düşünüyoruz. Bu atama bizi son derece rahatsız etti. Yapılan çalışmaların devamının sağlanması, eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi ve okulumuzdaki huzur ortamının bozulmaması için isteği dışında ataması yapılan okul müdürümüzün görevine devam etmesini istiyoruz" dedi.

Halen 5 yıldan fazla aynı okulda görev yapan okul müdürleri olduğunu ileri süren veliler, daha sonra topladıkları imzaları Valilik makamına sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2005 Çarşamba 15:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?