3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tecavüz bebeğini zorla sattılar

TECAVÜZE UĞRAYARAK HAMİLE KALINCA KAÇIRILAN YURT KIZININ BEBEĞİ SATILDI

Eskişehir'de yetiştirme yurdunda kalan 16 yaşındaki genç bir kızın tecavüze uğrayıp hamile kaldığı, kaçırılıp zorla alıkonulduğu evde dünyaya getirdiği bebeğinin bir aileye para karşılığı satıldığı iddiası üzerine 4 kişi tutuklandı. Polis, şimdi kayıp bebeğin bulunmasına çalışıyor.

İddiaya göre, İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesindeki Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan E.K. (16), geçen yıl dışarıda tanıştığı ve arkadaş olduğu S.E. (17) tarafından götürüldüğü bir evde tecavüze uğradı. Durumu kimseye anlatamayan E.K., karnının şişmesi ve rahatsızlık yaşaması üzerine yurt idaresine hastaneye gitmek için başvurdu. Hastanede 8 ay önce muayene edilen ve hamile olduğu anlaşılan genç kız, durumu yurt yönetimine bildirdi. Yöneticiler de durumu polise aktardı. Olayla alakalı araştırma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, E.K.'ye tecavüz ettiği öne sürülen şüpheli S.E.'yi gözaltına aldı. S.E. sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece 20 Şubat'ta tutuklandı. Bunun üzerine hamile E.K., yurttaki diğer öğrencilere örnek teşkil etmemesi için kadın sığınma evine gönderildi. Sığınma evinden ayrılan E.K., sokakta yürürken cezaevinde tutuklu bulunan S.E.'nin de yakınları olduğu öğrenilen G.Ö. (62), kızı S.A. (47) ve oğlu K.Ö. (30) tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı. Bu arada 3 aylık hamile olan E.K., Kurtuluş Mahallesi'nde bir evde zorla alıkonulmaya başlandı. Evde bir ebe yardımıyla 23 Ağustos'ta doğum yapan E.K. erkek bebek dünyaya getirdi. E.K.'nin doğurduğu bebek, G.Ö. ve ailesince çocukları ölen ve bebek sahibi olmaları tıbben mümkün bulunmayan bir aileye para karşılığı satıldı. Kaldığı evden bir fırsatını bulup kaçmayı başaran E.K., 10 Ekim'de polis merkezine giderek başından geçen olayları anlattı. Polisler, şüpheliler G.Ö., S.A. ve K.Ö.'yü yakalayıp gözaltına aldı. Şahısların suçlamayı reddetmesi üzerine polisler, sözkonusu evde inceleme yaptı. İnceleme neticesinde evde genç kızın parmak izlerinin yanı sıra yattığı yatağın çarşafında da kan izleri tespit edildi.

Sorgularında E.K.'nın doğurduğu bebeğin erkek değil kız olduğunu ve bir aileye verdiklerini ve çelişkili ifadelerde bulundukları öğrenilen G.Ö., S.A. ve K.Ö., "İnsan ticareti yapmak ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'' suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kayıp bebeğin bulunması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

TECAVÜZE UĞRAYARAK HAMİLE KALINCA KAÇIRILAN YURT KIZININ BEBEĞİ SATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 16:40:04
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 21:28:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?