9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Teknoloji ödülleri sahiplerini buldu

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, 2007 yılı Teknoloji Ödülleri kategorileri arasında yer alan "Teknoloji Geliştirme" dalına uygun başvuru bulunamadığını belirterek, "Teknoloji geliştirilmiyor düşüncesine katılmıyorum. 

Sadece teknoloji geliştiren firmalar, güven meselesi sebebiyle yarışmaya müracaat etmiyor" dedi.
Özaydemir, düzenlediği basın toplantısında, ESO kurucularından ve eski başkanlardan merhum Mümtaz Zeytinoğlu anısına, oda üyesi sanayi kuruluşlarının çağdaş teknolojik gelişmeleri yakından izlemeleri ve araştırma, geliştirme çalışmalarına ağırlık vermeleri maksadıyla 1985 yılından itibaren her iki yılda bir üç kategoride "Teknoloji Ödülleri" verdiklerini söyledi. 

Bu sene 12.'si tertiplenen Teknoloji Ödülleri'ne, 6 firmanın 6 ayrı proje ile Anadolu Üniversitesi'nden 2 öğretim üyesinin de 2 proje ile aday olduklarını açıklayan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, "Ödül için yapılan başvurular 2'si TÜBİTAK, 2'si yerel üniversite, 3'ü Sanayi Odası temsilcilerinden oluşan 7 kişilik bir Seçici Kurul tarafından değerlendirilmektedir. Bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek olan ve bugüne kadar 47 firmanın kazandığı Teknoloji Ödülleri, Seçici Kurul'un değerlendirmeleri sonrasında, bu sene Savronik Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. 'ATS-101 Otomatik Tren Durdurma Sistemi' projesi ile Hisarlar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. de, 'Alabora Rotatil 300 Geliştirilmiş Kombine Toprak İşleme Makinesi Tasarımı' projesi ile 'Ürün Geliştirme' ödülüne layık görüldü. 'Teknoloji Uygulama Ödülü'ne ise, Arçelik A.Ş. 'Gardırop Tipi Buzdolabı' projesiyle değer bulundu. Başvurusu ödüle layık görülenlere birer plaket ve beratın yanı sıra her yıl oda bütçesinden belirli bir oran tutarında parasal ödül de verilmektedir" diye konuştu. 

Özaydemir, 'Teknoloji Geliştirme Ödülü' için uygun başvuru bulunamadığını kaydederek, şunları söyledi:
"Bu teknoloji geliştirme konusu hassas. Firmaların geliştirdikleri teknolojiyi toplumla paylaşma ya da patent alma konularında güven meselesi olabilir. Teknoloji geliştiren bir çok firma var. Ama bazı çekincelerden dolayı yarışmaya müracaat edilmiyor. Teknoloji geliştirilmiyor düşüncesine katılmıyorum."
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, 'Teknoloji Oskarları' da denilebileceğini dile getirdiği Teknoloji Ödülleri'nin önümüzdeki günlerde sahiplerine dağıtılacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 15:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?