4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Telefonla tedavi eden doktor yargıda

Eskişehir'de telefonla tedavi uygulattığı 84 yaşındaki hastası hayatını kaybeden kardiyoloji uzmanı bir doktor, "taksirle ölüme sebep olma" suçundan yargılanıyor.


Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuksuz sanık doktor A.T. (41) hakim karşısına çıktı.

Duruşmada ifade veren doktor, 1998 yılından beri kardiyoloji uzmanı olduğunu belirterek, "Olay günü hastanede icapçı doktor olarak görev yapıyordum. Öğleden sonra hastaneden arandım. Hastanın geliş sebebi, laboratuvar bulguları değerlendirilip bana bildirildikten sonra bu bilgi ve bulguya göre hastanın acilen ileri bir tedavi merkezine sevki gerekmediğinden hastanenin koroner yoğun bakım servisine yatırılmasını telefonla bildirdim ve uygulanacak tedaviyi de belirttim. Bana bildirilen şikayet ve bulgularda şahsın şikayeti kalp ve damar rahatsızlığına bağlı göğüs ağrısıydı. Bu belirtiler kriz seviyesinde değildi. Hasta tedaviye alındı. Ertesi gün hastada beklemediğimiz ani gelişen solunum durması sonrasında kalp durması olayı gerçekleşti. Bu hasta ben hastanedeyken gelseydi, bende aynı tedavi ve müdahaleyi uygulayacaktım. Ayrıca, hasta 84 yaşında olduğu için ilaçla daha fazla müdahale şansımız bulunmamaktadır. Meydana gelen gelişme, ön görülemeyecek bir gelişmedir. Bunda benim kusurum yoktur. Suçsuzum. Bizim hastanede anjiyo uygulayacak imkanımız ve aletimiz yoktur. Benim yaptığım bu uygulama ve prosedür, hastanemizdeki Tedavi Hizmetleri Yönetmeliği'ne uygundur" dedi.

Mahkeme heyeti, şahitleri dinlemek üzere duruşmayı erteledi.

30 Ocak 2006 tarihinde meydana gelen olayda, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yaşayan ve rahatsızlanması üzerine kent merkezinde bir hastaneye sevk edilen Fatma Zehra Minnet (84) tedavi gördüğü esnada dolaşım yetersizliğine bağlı kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti.

Ölen yaşlı kadının torununun şikayeti üzerine doktor A.T. hakkında "görevini yaparken gerekli dikkat ve özeni göstermeyerek taksirle ölüme sebep olduğu" iddiasıyla Eskişehir 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. Mahkemenin görevsizlik kararı vermesi üzerine dava, Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 21:22:16
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 21:27:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?