3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tepebaşı'nda sinema keyfi

TEPEBAŞI BELEDİYESİ, HER PAZARTESİ SİNEMA KEYFİ SUNUYOR

Tepebaşı Belediyesi, Eskişehir Kültür Merkezi’nde dünya sinemalarının unutulmaz filmlerini Eskişehirlilerle buluşturacak.

Pazartesi günleri saat 19.30’da başlayacak ücretsiz film kuşağının ilk filmi Kazablanka olacak. Başrollerini Humphrey Bogart ile İngrid Bergman’ın paylaştığı 1942 yılının bu ABD yapımı ‘dram- romantik- savaş’ türü film, 7 Mart 2011, pazartesi günü saat 19.30’da izleyiciyle buluşacak.

Her pazartesi Eskişehirlileri, artık beyaz perdelerde izleme olanağının bulunmadığı filmlerle buluşturacak “Pazartesineması”nın ikinci haftası olan 14 Mart 2011 tarihindeki filmi ise, yine ABD yapımı bir film olacak: Yağmur Altında. Gene Kelly ve Stanley Donen’in başrollerini paylaştığı ‘komedi-müzikal-romantik’ türdeki bu film de, dünya sinema tarihinin unutulmazları arasında yer alıyor.

Sonraki haftalarda, sinemaseverlerin karşısına çıkacak filmlerden bazıları şöyle: Yurttaş Kane, Asri Zamanlar, Şahane Hayat, Rıhtımlar Üzerinde, Rüzgar Gibi Geçti, Tatlı Hayat, Persona, Bazıları Sıcak Sever, Sapık, Taksi Şoförü, Guguk Kuşu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 12:48:04
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 13:05:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?