6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

THK'nın 83. yaşı kutlanıyor

Türk Hava Kurumu'nun (THK) 83. kuruluş yıldönümü Eskişehir'de kutlandı.

THK Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, kurumun kuruluş yıldönümü münasebetiyle Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakıp, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

THK Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Küflü, yaptığı konuşmada, THK’nın gün geçtikçe büyüdüğünü ve genç nesillere havacılığı sevdirmeye çalıştığını söyledi. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleriyle 16 Şubat 1925 tarihinde kurulan THK'nın, 1925-1935 yıllarında 351 adet uçak yaparak ve satın alarak Türk Hava Kuvvetleri'nin oluşumunu sağladığını anlatan Küflü, "Atatürk’ün 'istikbal göklerdedir' özdeyişinden yola çıkan THK, gençliğe havacılığı benimseterek 5 bin pilot, 19 bin planör pilotu, 70 bin paraşütçü, 75 bin model uçakçı, 2 bin yamaç paraşütçü yetiştirdi. Her yıl 10 bin gencimizi de havacı yapmayı hedeflerken, ziraai ilaçlama ve orman yangınları müdahalemiz devam edecektir” dedi.

Abdullah Küflü, tüm bu faaliyetlerin devlet bütçesinden pay almadan, halkın katkılarıyla sürdürüldüğünü vurgulayarak, "Kurumumuz topladığı gelirin yüzde 60'ını Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na, Kızılay'a, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı'na dağıtmaktadır” diye konuştu.

THK Eskişehir Şubesi'nin sözkonusu faaliyetlere üst düzeyde katkı sağladığını belirten Küflü, 2008 yılı Nisan ayından itibaren gençler için muhtelif havacılık faaliyetleri düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 13:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?