6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Tiyatro Anadolu'dan Machbet

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) tiyatro topluluğu Tiyatro Anadolu, 2008 yılında yeni oyunu "Machbet" ile tiyatroseverlerle buluştu.


Tiyatro Anadolu, yeni yılda yeni bir oyunla perdelerini açtı. Shakespeare'in ünlü tragedyası Machbet'i sahneye koyan ekip, oyunun galasını Yunus Emre Kampusü'ndeki Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Galaya Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli, Rektör Yardımcısı Ömer Zühtü Altan, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.


Yönetmenliğini Gökhan Soylu'nun yaptığı oyunda, Machbet rolünü Ümit Aydoğdu üstlendi. Machbet'in taht ve mevki tutkusunu konu alan oyun, dans ve müzikler eşliğinde alışılmışın dışında bir Shakespeare oyunu olarak dikkat çekti. Projeksiyon ve kukla ile renklendirilen sahnelerde göze çarpan yönetmenin özgün yorumu, davetliler tarafından büyük beğeni topladı.


Oyunun yönetmeni Gökhan Soylu, emeği geçen herkese teşekkür etti. Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli ise, "Büyük işler, büyük emek gerektirir. Görüyorum ki, ortaya güzel bir iş çıkmış. Başta Gökhan Soylu olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Belediye başkanımızın şehir için yaptığı atılımlara bizde sahneden destek olmak istiyoruz. Ümit ediyoruz ki, Eskişehir için sanatsal anlamda bir faydamız dokunmuş olsun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2008 Pazar 16:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?