6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Tiyatroculardan Büyükerşen'e plaket

Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e geleneksel Türk tiyatrosuna katkılarından dolayı plaket verdi.

Türkiye Karagöz ve Kukla Sanatçıları Eğitim Semineri için Eskişehir'e gelen Milletlerarası Kukla ve Gölge Oyunu Birliği (UNIMA) Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan ve yönetim kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'i ziyaret etti.

Semineri Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleştirdiklerini belirten Mevlüt Özhan, "Tiyatro sanatının yaşatılması için çok büyük çalışmalar yapan, sanat tesisleri kuran Büyükerşen'e Türk tiyatrosuna katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

Yılmaz Büyükerşen ise, "Kaybolmaya yüz tutan sahne sanatlarımızı yaşatmak zorundayız. Kukla ve gölge oyunlarının çocuklarımıza öğretilmesi ve gelecek kuşaklara tanıtılması için hep birlikte çalışmalar yapmalıyız" diye konuştu.
UNIMA Türkiye Milli Merkezi Başkanı Mevlüt Özhan, geleneksel Türk tiyatrosunun yaşatılmasına yaptığı katkılardan dolayı Büyükerşen'e plaket verdi.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 17:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?