4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

TOKİ kura çekiminde duygusal anlar

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Eskişehir'de yoksul vatandaşlar için yaptırdığı 928 konutun sahiplerinin belirlendiği kurada, gözyaşları sel oldu.

Kendisine de ev çıkınca hüngür hüngür ağlayan 65 yaşındaki Ümit Akçay, oğluna müjdeli haberi çevik kuvvet polisinden istediği cep telefonuyla verdi.Eskişehir Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kurada duygulu anlar yaşadı. Kurada ev sahibi olmaya hak kazananların çoğu mutluluktan gözyaşlarına hakim olamadı. Daha önce beş kez kuraya katılan Hüseyin Kahraman (67), sonunda muradına erdi. Kahraman, 25 yıldır ev sahibi olmayı bekleyen ve kurada kazanan Aysel Zarif (45) ile el ele tutuşup gazetecilere poz verdi.

3 yaşında geçirdiği kızamık hastalığı sonrası görme yeteneğini kaybeden engelli Ayşe Gökçekuyu (52) ise, kendisine ev çıktığını öğrenince mutluluğunu oğlu Mehmet Gökçekuyu ile paylaştı. Temmuz ayında dünya evine girmeyi planlayan Fatma Gener (32) de kurada kendisine ev çıktığını öğrenince annesini ve nişanlısını telefonla aradı.

Ev sahibi olanlar arasında yer alan Ümit Akçay (65), uzun süre gözyaşı döktü. Akçay, "Allah'ım çok şükür. Çok yalvardım. 15 senedir kiradayım. Evim yıkıldı, oğlum hasta" dedi. Ümit Akçay, bir çevik kuvvet polisinden telefonunu isteyip oğlu Aydın Akçay'ı aradı ve ev sahibi olduklarının müjdesini verdi.

Rüyasında anahtar görüp kura çekimlerine katılan Hatice Palanlı da (26) ev sahibi olanlar arasındaydı. Palanlı, isminin okunmasını ardından dua ederek gözyaşı döktü.TOKİ'nin Eskişehir merkeze bağlı Aşağı Söğütönü'nde yaptığı 928 konut için, 272'si engelli olmak üzere toplam 4 bin 698 kişi başvuru yaptı.

Kura çekimleri, öncelikle üç engelli vatandaşın belirlenmesi için yapıldı. Proje kapsamında 45 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek konutlar, bir oda, bir salondan oluşacak. Konutlar peşinatsız, 20 yıl vadeyle 100 lira aylık taksitlerle satılacak ve inşaatın başlamasından 30 ay sonra teslim edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 18:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?