3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Toplu sözleşmede mutlu son

ESKİŞEHİR BELEDİYE İŞ SENDİKASI İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE ESKİ ARASINDA YÜRÜTÜLEN TOPLU SÖZLEŞMEDE ANLAŞMAYA VARILDI

Belediye- İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Bilal Temen, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) Genel Müdürlüğü ile yürütülen toplu iş sözleşmesinde anlaşmaya varıldığını söyledi.

Temen, düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi; "Anlaşmaya göre, 42 TL olan en düşük yevmiye 46 TL'ye, 11 kuruş olan kıdem zammı da 16 kuruşa yükseltilecek. Yevmiye rakamlarına birinci altı ay için yüzde 3, ikinci altı ay için yüzde 3, üçüncü altı ay için yüzde 4 ve dördüncü altı ay için de yüzde 4 artış sağlanmıştır. Günlük yemek yardımı 7 TL 22 kuruştan 8 TL'ye, iş riski 3 TL'den 3 TL 75 kuruşa yükseltilmiştir. Böylece işçi maaşları birinci altı ayda yüzde 8 ile yüzde 15 arasında zamlanmış olacaktır. Yaklaşık bin işçiyi ilgilendiren bu toplu iş sözleşmesi ile arzuladığımızı gerçekleştiremesek de günümüz şartlarında yapılabileceğin ancak bu olduğunu da görüyoruz. Esas olanın zamanında ödenebilir olmasıdır. Ödenemeyen fazla yerine, zamanında ödenebilir miktarlar daha eftaldir."

Sosyal yardımların da devam edeceğini söyleyen Temen, "2 bin 750 kilogram ithal Sibirya portakal cinsi kömür, yılda 112 günlük ikramiye, eğitim yardımı, bayram yardımları ve giyim yardımı olarak 1 takım elbise, 2 gömlek, 1 çift ayakkabı verilmeye devam edecektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2011 Pazartesi 18:25:00
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 15:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?