6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 93. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ''11. Zafer Koşusu'' çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilmek üzere Çanakkale'den yola çıkarılan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı'ya teslim edildi.


Bilecikli atletler tarafından Çukurhisar Böge Trafik Müdürlüğü önünde Eskişehirli atletlere teslim edilen kutsal emanetlerin gelişi sebebiyle Vilayet Meydanı'nda bir tören düzenlendi.

Törende, Çanakkale'den alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağı, atletler tarafından alana getirildi. Halk Eğitim Merkezi folklor ekiplerinin gösterisinin ardından bir konuşma yapan Hava Kurmay Yarbay Hayati Köse, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan milli mücadele ruhunun Çanakkale'den doğduğunu belirterek, "Milli mücadelemizin tohumları Türk milletinin elde ettiği bu inanılmaz başarı, dünyanın diğer mazlum ulusları için de bir örnek teşkil etmiştir" dedi.


Törende kutsal emanetleri öperek teslim alan Vali Çalışıcı ise, bunun gururunu yaşadığını ifade ederek, "Gençlerimizin bu kutsal emanetlerin çok zor şartlarda kazanıldığını bilmeleri ve bu düşünceyle de vatanımız ve milletimiz için çok çalışmaları gerektiğini bilmelerini istiyorum" diye konuştu.


Eskişehirli atletler tarafından yarın sabah yola çıkarılacak olan kutsal emanetler, aynı gün Sivrihisar ilçesinde Ankaralı atletlere teslim edilecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2008 Pazar 16:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?