8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Toprak işçilerinden protesto gösterisi

Eskişehir'de Toprak Seramik Fabrikası'nda çalışan bir grup işçi, 3 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle protesto eylemi yaptı.

Atatürk Bulvarı üzerinde toplanan bir grup işçi, ellerinde Türk bayraklarıyla slogan atarak AK Parti İl Başkanlığı binasına kadar yürüdü. İşçi temsilcisi Ercan Öztürk ile birlikte oluşturulan 3 kişilik heyet, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Sadık Canbaz'la görüştü. İşçi temsilcileri, işverenden 3 aydır maaşlarını alamadıkları için Canbaz'dan kendilerine yardım edilmesi talebinde bulundu. Öztürk görüşme sonrası yaptığı açıklamada, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Sadık Canbaz'ın Maliye Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüğünü belirterek, "Bizlerin alacağıyla ilgili görüşmelerin yapıldığı bildirildi. Mağduriyetimizin giderilmesi için ellerinden gelenin yapılacağının sözünü aldık" dedi.

İşçiler, bayramın yaklaştığı şu günlerde çocuklarına bir şey alamamanın burukluğunu yaşadıklarını ifade ederek, "İşverenden 4'er milyar liraya yakın alacağımız var. Hiç olmazsa alacaklarımızın bir kısmını bayram öncesi verseler. Biz de evimizde ailece bayram sevincini yaşayabilsek" diye konuştu. İşçilerin protesto eylemi olaysız sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2007 Cuma 18:13:05
Güncelleme :14 Aralık 2007 Cuma 18:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENGİN TURAL IP: 88.229.159.xxx Tarih : 17.12.2007 11:16:59

Kent habere bu yayın için çok teşekkür ederim bizlerin hakça mücadelesini basında göremiyoruz her zaman sizleri işçilerin ve ezilenlerin yanında olmanızı temenni edrim .