9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Toprak'ın nakliyecileri TMSF'de

Halis Toprak'ın Eskişehir'de faaliyetini durdurduğu üç fabrikanın 3 milyon YTL'yi bulan geçen ayki işçi maaşları TMSF tarafından ödenince, Toprak grubundan 10 milyon YTL alacağı bulunan nakliyeciler de Fon'un kapısına dayandı. 

Halis Toprak'ın yönetimindeki fabrikaların 20 milyon YTL borcu olduğu için doğalgazı kesilirken, Eskişehir'deki yedi fabrikasının üçünde üretime ara verildi. Bu fabrikalarda üretilen malları taşıyan 5 bin nakliyeci de 10 milyon YTL'lik alacağının tahsili için TMSF'ye başvurdu. 

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ile görüşmek üzere İstanbul'a gelen Eskişehir Taşımacılar Kooperatifi Başkanı İzzet Köksal ve beraberindeki heyet, Halis Toprak'tan söz almalarına rağmen alacakları olan 10 milyon YTL'yi tahsil edemediklerini belirttiler.


Helikopter parası işçiye gitti
Çimse - İş Eşkişehir Şube Başkanı Kürşat Ceylan da, geçen ayki maaşları TMSF'nin ödediğini doğrularken, "Toprak grubunun TMSF tarafından satılan helikopter ve bazı gayrimenkullerinin parası bankada bloke duruyordu. Konuyu Sayın Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız ve TMSF Başkanı ile görüştük. İşçi alacakları da buradan ödendi. Ancak bir aylık maaş ve ikramiye alacağımız var. Eskişehir'deki fabrikanın 16 milyon YTL doğalgaz borcu ödenirse fabrika faaliyete geçecek onu bekliyoruz" dedi.

Toprak'ın faturası kabarıyor
Toprak grubunun Eskişehir'deki fabrikaların doğalgaz borcu 16 milyon YTL, Bözüyük'teki fabrikalarının doğalgaz borcu ise 4.5 milyon YTL'yi buluyor. 

Toprakbank'ın içinin boşaltılmasıdan sonra 2006'da TMSF ile 450 milyon dolarlık geri ödeme protokolü yapan Halis Toprak, bugüne kadar 40 milyon dolar ödemede bulundu. Bununla birlikte TMSF, geçen ay Toprak grubunun, İş Bankası'na olan borçlarını devralmak için 153 milyon dolar ödeme yapmıştı.
Son olarak Toprak grubu için yapılan 3 milyon YTL'lik işçi maaşı ödemeleri de düşünüldüğünde Toprak'ın TMSF'ye olan maliyetinin son dönemde artması dikkat çekiyor.

NEDİM ŞENER/Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2007 Çarşamba 11:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?