8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Torununu hayat öpücüğü ile kurtardı

Eskişehir’in Eminekin Köyü'nde sulama kanalına düşen 1.5 yaşındaki Kadriye Çelik’i, dedesi Hüseyin Çelik boğulmaktan kurtardı.

Dün öğle saatlerinde, kanalın kenarında çamaşır yıkayan annesi Emine Çelik’in yanında duran Kadriye Çelik ayağının kayması sonucu yaklaşık 1 metre derinliğindeki suya düştü. Torunun düştüğünü gören Hüseyin Çelik koşarak kanala girip torununu çıkardı. Çelik, torununun ayaklarından tutup baş aşağı salladıktan sonra suni teneffüs yaptı.

Hüseyin Çelik daha sonra 112 Acil Servis’i arayarak yardım istedi. Küçük Kadriye, ambulansla Çifteler Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Küçük kız, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Eskişehir Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Kadriye Çelik, hastanede tedavi altına alındı.

Torununu boğulmaktan kurtaran Hüseyin Çelik, “Kanala düşen torunum bir anda su içerisinde kayboldu. Hemen kanala girdim ve torunumu çıkardım. Su yuttuğunu düşünerek onu ayaklarından baş aşağı salladım. Ardından da tornuma suni teneffüs yapıp ona soluk verdim. Torunum kendine geldikten sonra cep telefonumdan 112’yi arayıp yardım istedim. Kanal içerisindeki su yaklaşık bir metre derinliğindeydi. Ancak Kadriye küçük olduğu için kanala düşer düşmez suda kaybolmuştu. Tornuma birşey olmadığı için çok mutluyum” diye konuştu.


Saadet KEFAL/ DHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2007 Pazartesi 11:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?