4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Trabzon maçı öncesi kriz!

Trabzon maçı öncesi Eskişehirspor'da yaşanan maddi kriz sonrası futbolcular, alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle antrenmana çıkmadı.

Basın toplantısı düzenleyen Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "İşi tatlıya bağlayıp yolumuza bakacağız. Hedefimiz, bu hafta sonu evimizde oynayacağımız Trabzon maçını kazanmak" dedi.

Eskişehir Atatürk Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, futbolcuların dünkü antrenmana ortak aldıkları karar neticesinde çıkmadıklarını belirterek, "Dün yaşananlara üzüldük. Türkiye'de maalesef her kulüpte bu tür olaylar yaşanıyor. Futbolcu arkadaşlarımız ekonomik krizden dolayı kendi aldıkları kararla antrenmana çıkmadılar. O kafayla antrenmana çıksalardı, benim için daha kötüydü. Çünkü, bana her şeyini sahaya verecek futbolcular lazım. Bu krizi aşacağız. Yaşamak istemediğimiz bir olaydı.Yönetim her türlü gayreti gösteriyor. Kulübe manevi destek çok, maddi destek az olduğu için sıkıntı yaşanıyor. Ama bu sadece Eskişehirspor'da olmuyor. İnşallah, bu krizi kısa sürede kesip önümüze bakacağız. Hedefimiz, Trabzon maçını kazanmak. İşi tatlıya bağlayıp yolumuza bakacağız" diye konuştu.

Rıza Çalımbay, Trabzon maçının kritik ve önemli bir karşılaşma olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"İstenmeyen olaylar olsa da Trabzon maçı, önemli ve kritik bir maç. Bunun bilincindeyiz. Trabzon maçında bambaşka bir takım olacak. Evimizde oynayacağımız ligin son maçında taraftarlarımıza galibiyet armağan etmek istiyoruz. Ne olursa olsun, bu maça çıkacağız. Trabzonspor karşısında kader maçı gibi bir maç oynayacağız. Bu maçı kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Maça çıkmama diye bir şey olamaz. Bir aksilik, iletişimsizlik var. Onu çözeceğiz. Takımda ilk kez böyle bir şey oldu. Maddi açıdan sıkıntı yaşadığımız bir gerçek. Ancak, bunu bugüne kadar gündeme getirmek istemedik. Bütün futbolcuların alacağı var. Parayla ilgili konulara girmek istemiyorum. Yönetim büyük gayret gösteriyor. Teknik kadro olarak bizim açımızdan sorun yok. Kimsenin parası kalmaz. Şuanda o kadar paranın bulunması mümkün değil. Tatlıya bağlayacağız. Kafalarda soru işareti varken antrenman yapmaktansa, yapmamak daha iyi. Bunu çözeceğiz. Oyuncuların hırsı, isteği, arzusu devam ediyor. En büyük istekleri, Trabzon maçını kazanmak. Bu yaşananlar bizi etkilemeyecek. Futbolcuların sorunlarını çözmemiz gerekiyor. Futbolcuların da, yönetiminde haklı olduğu yönler var. Herkesin kafası rahat olacak. O duruma getireceğim hepsini. Dünkü olay kapandı. Ortak bir noktada buluşacağız. Kafaları rahat bir şekilde maça çıkacaklar. Bugün antrenman yüzde 90 olacak. Trabzon maçını aldığımız takdirde her şeyi noktalayacağız. Önümüzdeki dönem için de planlarımız hazır."

Çalımbay, cezalı Engin ve Emre ile sakatlıkları süren kaleci Ivesa ve Lovrek'in dışında takımda eksik bulunmadığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2009 Cuma 15:51:08
Güncelleme :22 Mayıs 2009 Cuma 15:59:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?