6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Tramvay araçları gelmeye başladı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, yeni tramvay hatları için toplam 5-6 yeni aracın geleceğini belirterek, "Verdiğim sözü tutarım. Engellemelere rağmen hepsini de yapacağım" dedi.

Estram'ı üç yeni bölgeye uzatmak için hazırlanan proje kapsamında Başkan Büyükerşen'in daha önce ilave hatlarda çalıştırılmak üzere siparişini verdiği tramvay araçları, Eskişehir’e getirilmeye devam ediyor. Emek-71 Evler hattında çalışacak olan tramvaydan sonra Batıkent-Çamlıca hattının ikinci tramvayı da getirildi. Böylece, yeni gelen tramvay sayısı üç oldu.

Yeni hatlar için toplam 5-6 yeni araç geleceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Verdiğim sözü tutarım. Bu proje, Devlet Yatırım Programı'na alınmadı. Engellemelere rağmen inşallah hepsini de yapacağım. Tramvay giden mahalleler, çağdaş ve konforlu ulaşıma sahip olacak. Bölgedeki ev ve arsa değerleri artacak. Bu bölgelerde de hızlı bir kentsel değişim sağlanmış olacak. Önümüzdeki günlerde Yenikent-Çankaya-Ihlamurkent hattının tramvayı da Eskişehir'de olacak" dedi.

Yeni gelen tramvayı karşılayan Çamlıca Mahalle Muhtarı Mustafa Coşu ile Batıkent Mahalle Muhtarı Teyin ise, "Estram'ı mahallelerimizde görmek çok güzel. Sayın Büyükerşen'e çok teşekkür ederiz. Projenin gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 17:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?