6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Tramvay için imza kampanyası

Eskişehir'de Çamlıca Mahallesi sakinleri tramvay projesinin 2. etabında tramvay güzergahının mahallelerinden geçmesi için imza kampanyası başlattı.

Mahalle Muhtarı Mustafa Coşu, tramvay projesinin 2. etabında, tramvayın mahallelerinden geçmesini istediklerini belirterek, "Biz tramvayın Ulusal Egemenlik Caddesi'nden sağa dönüp, Birlik, Tombakzade ve Kıvrıkoğlu Caddesi'ni takip etmesini istiyoruz. Çamlıca'da yaklaşık 50 bin vatandaş yaşıyor. Bu mahallede kentin çeşitli yerlerinden okula giden çocuklar bulunuyor. Tramvayın, Çamlıca Mahallesi'nden geçmesiyle çocuklarımız okullarına daha rahat gidebilecek. Şu anda her yarım saatte bir otobüs seferleri var ama hastaneye gitmek için aktarma yapmamız gerekiyor ve çok zorlanıyoruz. Mahalle sakinleri kenar mahalle olmaktan yakınıyor. Tramvayın gelmesiyle mahallemiz daha modern bir görüntüye kavuşacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen'den gereğinin yapılmasının istiyoruz'' diye konuştu.

Daha sonra bir grup mahalle sakini, Birlik Caddesi'ni bir süre trafiğe kapadı. Diğer taraftan, tramvay hattının mahallelerinden geçmesi için Çamlıca Mahallesi sakinleri imza kampanyası başlattılar ve iş yerlerine "Mahallemize tramvay istiyoruz", "Körüklü otobüs değil tramvay istiyoruz" yazıları astılar.

.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2008 Cumartesi 18:32:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?