8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Tramvay seferleri başlıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tramvay seferlerinin 24 Aralık’ta başlayacağını söyledi.

Büyükerşen, ESTRAM projesi kapsamında çalışmalarını tamamlanan tramvayın bir hafta sonra vatandaşların hizmetine gireceğini açıkladı.

Şehir merkezi ve kenar semtlerde tramvay ile birlikte lastik tekerlekli araçların da kullanılacağı değişik güzergahlar bulunduğunu vurgulayan Büyükerşen, tramvayın yanı sıra tramvay ile yayaların birlikte kullanacakları geçiş noktalarının da hazırlandığını kaydetti.

Türkiye’de ilk kez tramvay durakları ile vatandaşların gidecekleri yerleri geniş kapsamlı olarak gösteren bir ulaşım planını hazırladıklarını ifade eden Büyükerşen, "Hazırlanan planda, tramvay ile birlikte otobüs ve minibüslerin yeni güzergahları tüm ayrıntılarıyla belirlendi. Planlar ise duraklara takılacak. Bunun yanı sıra, otobüs ve dolmuşlara ayrı ayrı yeni numaralar verildi. Tramvay ile birlikte otobüs ve minibüs seferlerinde yeni trafik düzenlemeleri yapıldı. Tüm kent ulaşımında hizmet verecek araçlarımız, yeni belirlenen güzergahları kullanacaklar. Bazı yollarda ise araçların park etmeleri yasaklandı. Ayrıca, tramvay ve yeni sefere girecek otobüslerimizde, akıllı kart ve akıllı bilet sistemi kullanıma girecek. Akıllı kart kullanacak vatandaşlarımız ise, 45 dakika içerisinde tek ücretle araçlardan gidiş dönüş yapabilecekler" dedi.

Eskişehir
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2004 Cuma 17:43:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?