3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tramvay Sevenler Eskişehir'de

Uluslararası Tramvay Sevenler ve Tramvay İşletmecileri Derneği’nden bir grup, tramvay sistemini (ESTRAM) incelemek üzere Eskişehir’e geldi.

İstanbul’dan trenle Eskişehir’e gelen Alman, Amerikalı, İngiliz, Hollandalı ve Avusturyalı 45 kişiden oluşan grup, 2004 dünya ödülü alan ESTRAM’ı inceledi. Merkezi Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan ve 1979 yılında kurulan dernek, tüm dünyada metro ve tramvay şehirlerine inceleme gezileri yapıp, tramvay sistemleri üzerinde incelemeler yaparak uluslararası dergi yayınlıyor.

1998 yılında İstanbul, İzmir, Ankara ve Konya’yı ziyaret eden, raylı taşımacılıkta uzman olan dernek üyeleri, Eskişehir’i ziyaret etmelerinin sebebinin, ESTRAM sisteminin 2004 dünya ödülü alması ve projenin dünyadaki örneklerinden farklı olarak çok kısa sürede bitirilmesi olduğunu belirtti. Uzmanlar, Avrupa’nın benzer nüfusa sahip kentlerinde 1 yılda taşınan yolcu sayısının ESTRAM’la 2 ayda taşınıyor olmasının da, kendileri için çok ilginç ve başarılı bir model olduğunu ifade etti.

Eskişehir’de tramvayla seyahat eden dernek üyeleri, depo bakım ve tesislerinde sistem hakkında brifing alıp, onurlarına düzenlenen kokteylden sonra tekrar trenle İstanbul’a döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 16:43:59
Güncelleme :18 Mart 2005 Cuma 13:06:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?