3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tramvay zammında geri dönüş yok

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, tramvayda bilet zammının geri çekilmesinin imkansız olduğunu söyledi.

Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde okuyan bir grup bayan öğrenci, bir partinin ulaşım zammının geri çekilmesi için düzenlediği kampanyada toplanan yaklaşık bin imzayı Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e teslim etti.

Öğrencileri ve parti yöneticisini makamında kabul eden Büyşükerşen, grubun taleplerini dinledi. Öğrenciler, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olacak zamların geri çekilmesini, tramvay sefer sayılarının artırılmasını istedi. Üniversiteli gençlere, "Peki otobüslerle, minibüsler buna rağmen niye boş gidip, geliyor?" diye soran Başkan Yılmaz Büyükerşen, "Ezbere konuşmamanızı öneriyorum. Çünkü, tramvay sefere alınmadan önce 150 halk otobüsü, 50 belediyenin otobüsü vardı. Ayrıca, 15 adet ESULAŞ otobüsü ilave oldu. 250 minibüs vardı. Bir de tramvay ilave oldu. Evvelce bu otobüsler ve minibüsler kent içi ulaşımını sağlarken, üstüne günde 9 bin yolcu taşıyabilecek kapasiteli tramvay ilave olunca, bu şehre bir gecede göç mü oldu? Tramvay hizmete girdikten sonra otobüs ve minibüs seferleri, güzergahları eskisinden daha çok uzatıldı. Şehrin bütün bölgelerine önceden otobüs ve minibüsün gitmediği yerlere seferler konuldu" dedi.

Büyükerşen, bir öğrencinin öğrenci kimlik kartını isteyerek, "Öğrenci kimlik kartı için her yıl kayıt yeniledikçe para ödüyorsunuz. Çünkü, o kartların içinde akıllı beyin var. O da ithal, dışarıdan geliyor. Onun maliyeti var. Onun için verdiğiniz para da her sene artıyor. Yani bunları ödüyorsunuz da, bu tramvayın hiçbir masrafı yok mu? Bir bankamatik, kredi kartı için her yıl 10 milyon lira hesabınızdan düşer. Elektrik, su, telefon parası ödersiniz. Çoğunuzun cebinden cep telefonu da çıkar. Onlar korkunç paralardır. Onları boyna ödersiniz, asıl bir kentte ulaşımın belediye tarafından zarar etmesini nasıl istersiniz?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2005 Cuma 20:47:00
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 23:38:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?