3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tramvaya zam protestosu

Eskişehir’de tramvay biletlerine yapılacak zamma tepki gösteren bir grup öğrenci belediyeye yürüdü.

İstasyon Caddesi üzerinde toplanan Anadolu ve Osman Gazi üniversitelerinde öğrenim gören yaklaşık 100 öğrenci, polisin geniş güvenlik önlemleri altında ellerinde pankart ve dövizlerle Eskişehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

"Tramvaya değil, zamlara karşıyız" şeklinde slogan atan öğrenciler, ardından basın açıklaması yaptı. Öğrenciler adına konuşan Onur Şenel, "Hizmete girdiği ilk günden bu yana bizler, ulaşım hakkımızı kullanamıyoruz ya da binbir güçlükle karşılaştıktan sonra kullanabiliyoruz. Evlerimize, okullarımıza, işyerlerimize bazen saatler süren bir keşmekeşten ve koşuşturmadan sonra varabiliyoruz. Sorunlar bununla da bitmiyor. 1 Şubat tarihinden itibaren bilet fiyatlarına getirilecek zamlar, zaten kıt kanaat geçinen biz öğrenciler ve halkımız için kabul edilemez bir durumdur" dedi.

Öğrenciler daha sonra, belediyenin tramvay bilet fiyatlarına yapmayı kararlaştırdığı zamların geri alınması için topladıkları 12 bin imzayı, Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Erden’e teslim etti. Üniversiteliler, "Başkentte gideceğiniz mesafenin uzaklığı düşünüldüğünde, Eskişehir’de gideceğiniz en uzak mesafe arasında çok fark yok ve ücret de fazla. Ayrıca, tramvaylara binmekte de güçlük çekiyoruz" şeklinde şikayetlerini dile getirdiler. Başkan Yardımcısı Erden ise, "Ankara’ya göre bizde de en uzak mesafe 16 kilometre ile Sultandere semti. Tabii bunun bir bölümü tramvayla, bir bölümü ise otobüsle. Bu azımsanmayacak bir rakam. Bununla birlikte ilimizde emekli insan sayısı 117 bin kişi. Şu anda yaşlılarımız ve diğer kişilerin tramvayı kullanmasıyla sizlere belki sıra gelmiyor. Ancak, sorunların en kısa sürede sona ereceğini ve sizin sıkıntılarınızın da biteceğini düşünüyorum. Bize ilettiğiniz taleplerinizi yapacağımız toplantıda değerlendireceğiz" diye konuştu.

Eylem, grubun dağılmasıyla olaysız sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2005 Perşembe 20:48:17
Güncelleme :28 Ocak 2005 Cuma 23:39:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?