5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Tramvaylara TÜLOMSAŞ makyajı

GAZİANTEP'TEKİ TRAMVAYLARA TÜLOMSAŞ MAKYAJI

Gaziantep'te kullanılacak 15 tramvayın Eskişehir'de faaliyet gösteren Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) de modernize edildiği bildirildi.

TÜLOMSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Ali Yaşar Nal, yaptığı açıklamada, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kullanmak üzere Almanya’dan temin ettiği 15 tramvayın modernizasyonu ve modifikasyonunu bugünün teknolojilerine uygun olarak kendilerinin gerçekleştirdiğini belirterek, "İlk prototiple ilgili çalışmalar tamamlandı. Söz konusu prototip tramvay, Konya Büyükşehir Belediyesi tramvay test yolunda denendi. Gerçekleştirilen tüm testler başarıyla sonuçlandırıldı ve ilk araç Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildi. TÜLOMSAŞ'ın bir asrı aşkın süredir sektöründeki misyonunu başarıyla yürütmekte olduğu bilinmektedir. Şirketimiz bugüne kadar kendisine verilen her türlü görevi başarıyla gerçekleştirdi" dedi.

Söz konusu tramvayın dış görünüm dizaynının yenilendiğini ve çağdaş bir görünüm kazandırıldığığnı kaydeden Nal, şunları söyledi:

"Ayrıca, iklimlendirme sisteminin iyileştirilmesi için gelişmiş cihazlar kullanıldı. Yolcuların seyahat konforunu artırıcı araç içi dizayn, ergonomik koltuklar, ısı ve ses izolasyonu gibi gereksinimler en üst seviyede karşılandı. Elektronik yolcu bilgilendirme sistemi ile aracın ve yolcuların seyahat güvenliğinin olumsuz etkilenmemesi için gerekli teknolojik ekipman uygulamaları gerçekleştirildi. Bu vesileyle TÜLOMSAŞ'a güvenen ve yürütmekte olduğumuz demiryolu araçlarının yerli olarak üretilmesi için yeni teknolojik bilgi kazanımı stratejimizi destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz."

GAZİANTEP'TEKİ TRAMVAYLARA TÜLOMSAŞ MAKYAJI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2010 Pazartesi 16:45:00
Güncelleme :15 Şubat 2010 Pazartesi 23:06:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?