6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Tren yeraltına inecek

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Eskişehir'deki tren hatlarının yer altına alınması çalışmalarının en kısa sürede başlanacağını söyledi. 

Eskişehir-Kütahya demiryolu hatlarının yenilenme çalışmalarını incelemek üzere kente gelen DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.'yi (TÜLOMSAŞ) ziyaret etti. Karaman yaptığı açıklamada, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde demiryolu bağlanması için çalışma başlatılacağını belirterek, "Türkiye'de ilk defa Eskişehir'de lojistik bir köy kurulacak. Bütün yükleri Eskişehir'de toplayacağız. Trenden kamyona, kamyondan trene ve diğer araçlara verilmesi için Hasanbey'deki  istasyonda lojistik köy kuruyoruz. Eskişehir'deki bütün atölyeleri ve yük ambarlarını Hasanbey'deki köye nakledeceğiz" dedi. 

Eskişehir halkının tren hattının kenti ikiye bölmesini istemediğini ifade eden Karaman, ''2008 Mart ayı sonunda demir yolunu alttan geçirmek için ihaleyi yaptık. Ancak, bu geçitlerde trenlerin geçişini kapatmazdık. Tren hattının yer altına alınması çalışmaları sırasından mevcut hattın yana kaldırılması için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'yle görüştük ve sonunda çalışmalarımız tamamlandı. Ancak, bu arada çalışmalar 3 ay gecikti. Hat altı geçişlerinin deplase edilmesi de gerekiyor. Yağmur suyu, kanalizasyon suyu, doğal gaz, elektrik ve telefon hatları gibi hatları deplase edilmesi gerekiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik açıdan bu deplaseleri yapamayacağız dedi. Bu deplaseleri de biz yapacağız. Daha sonra belediye ve diğer kurumlarla mahsuplaşacağız. Paramız var. Eskişehir'deki tren hattının yer altına alınması çalışmaları en kısa zamanda başlayacak. Tren hattının 2 bin 240 metresi yerin altından geçecek. Yaklaşım tünelleriyle birlikte toplam 3 bin 400 metrelik bir aç-kapa tüneli yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 23:44:57
Güncelleme :14 Ağustos 2008 Perşembe 23:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?