8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

TÜLOMSAŞ, Irak'a demir yollarına damgasını vuracak

Eskişehir’de kurulu bulunan Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’nin (TÜLOMSAŞ) Irak için 20 milyon dolara ürettiği 12 adet dizel lokomotif, Suriye’de teslim edilecek.

TÜLOMSAŞ Genel Müdür Vekili Hayri Avcı yaptığı açıklamada, Irak’a ihraç edilecek 12 adet DH 12000 dizel hidrolik manevra lokomotifinin yapımının geçen hafta tamamlandığını söyledi. Bu ihraçtan yaklaşık 20 milyon dolar kazanç sağlayacaklarını kaydeden Avcı, Irak’ta bilinen mücbir sebepten dolayı lokomotifleri teslim edemediklerini belirtti.

Avcı, "Bizim şirketimizden kaynaklanan bir sorun yok. Lokomotiflerin peyderpey teslimi için karayolu ya da deniz yolunun kullanılması hususundaki girişimlerimizden bir sonuç alamadık. Lokomotiflerin demir yoluyla Suriye üzerinden Irak’a ulaşması gerekiyor. Suriye, Irak sınırını güvenlik sebebiyle kapatınca böyle bir sıkıntı doğdu. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçtiğimiz günlerde Suriye ziyaretinde gündeme gelen konu üzerine, lokomotiflerin Irak heyetine Suriye’de teslim edilmesi kararlaştırıldı" dedi.

Hayri Avcı, lokomotiflerin tesliminin 2005 yılı Ocak ayının 2. haftası olacağını tahmin ettiklerini, teslimatın gerçekleşmesiyle Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın banka hesabında bloke olan 20 milyon doları kendilerinin alacağını sözlerine ekledi.

Eskişehir-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 14:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?