3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Tüm tutuklular tahliye oldu

Eskişehir'de, tıbbi malzeme alımında ve kullanımında usulsüzlük yaparak devleti zarara uğrattığı iddia edilen 9'u beyin cerrahı toplam 30 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu cerrahlar S.E., H.B., S.A., Z.S.A. ve M.B. ile medikal firma sahip ve çalışanları M.S., eşi E.S., Ç.U., M.T., G.Y. ve Y.E. bir kez daha hakim karşısına çıktı. Tutuksuz yargılanan sanık beyin cerrahları F.A., A.Ç. ve A.T., M.Ö., medikal firma sahip ve çalışanları ile kamu görevlileri S.A., R.B., H.S., S.K., S.A., S.A., Y.Ö., K.U., İ.S., İ.D., A.E., H.O., S.U., Y.E. ve U.A. ile müşteki Burhan İ. de, duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşma sonunda 5'i beyin cerrahı toplam 11 sanığın tutuksuz yargılanmasına ve dosyanın bilirkişi tarafından incelenmesine karar verdi. Tahliye kararı üzerine 7.5 aydır tutuklu yargılanan sanıklar ile duruşmayı izleyen yakınları, sevinç gösterilerinde bulundu. Böylece 9'u beyin cerrahı toplam 30 kişinin yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı.

Eskişehir'de, 9 Nisan 2007 tarihinde Eskişehir Devlet Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde görevli kimi beyin cerrahları ile medikal firma sahiplerinin işbirliği yaptıkları, ameliyat edilen kimi hastaların tedavisinde kullanılmayan ya da az miktarda kullanılan medikal malzemelerin kullanılmış gibi gösterildiği ya da fazla kullanıldığı gibi gösterip, devleti zarara uğrattığı yönünde ihbar alan güvenlik güçleri, zanlıları teknik takibe almıştı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nün 1.5 yıl süren çalışması sonucu 26 Aralık 2008 tarihinde eş zamanlı düzenlenen "Enfeksiyon-26" adı verilen operasyonda, 9'u beyin cerrahı, 18'i medikal firma sahibi ve çalışanı ile 3'ü kamu görevlisi olmak üzere 30 kişi gözaltına alınmıştı.

Zanlıların ev, işyeri ve otomobillerinde yapılan aramada, dövizlerle birlikte yaklaşık 500 bin TL, 61 adet cumhuriyet altını, 2 ruhsatsız tabanca, bu tabancalara ait şarjör ve 7 fişek, çeşitli şirketlere ait sahte kaşeler, tıbbi ürünlerde kullanılan çok sayıda barkod ve evrak ele geçirilmişti. Sorgularının ardından adliyeye çıkarılan zanlılardan 6'sı beyin cerrahı 12 kişi tutuklanmış, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

"Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, örgüt faaliyeti kapsamında ihalelere fesat karıştırma, rüşvet alma, verme, nitelikli dolandırıcılık, resmi evrakta sahtekarlık, devleti zarara uğratma'' suçlarından yargılanan zanlıların 2005 yılının ikinci yarısından 31 Aralık 2007 tarihine kadar geçen 18 ayda Sosyal Güvenlik Kurumu'nu yaklaşık 10 milyon TL zarara uğrattığı öne sürülmüştü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 14:40:21
Güncelleme :7 Ağustos 2009 Cuma 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?