6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

TÜMSİAD'dan ön muhasebe kursu

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Eskişehir Şubesi işsiz gençlere iş imkanı sağlamak amacı ile ön muhasebe kursu düzenliyor.

TÜMSİAD Esikşehir Şubesi'nin düzenlediği basın toplantısında bir açıklama yapan TÜMSİAD Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Şen, "Ülkemizin istihdam açığının fazla olması ve işletmelerde nitelikli eleman eksiğinin had safhada olması münasebetiyle derneğimizin ARGE komisyonu, yaptığı çalışmalar sonrası şehrimizdeki ön muhasebe konusunda nitelikli eleman yetiştirmek ve işsizliği azaltmak üzere çalışmalara başlamıştır. TÜMSİAD ve Vatan Akademi arasında imzalanan protokolle açılacak kursta şirket ve iletişim kültürü, beden dili, davranış bilimleri, bilgisayarlı muhasebe, ETA, VEGA ve BYTE paket programları ile ilgili eğitim verilecek. Yaklaşık 3 ay sürecek kurs sonrası kursiyerlerimiz Milli Eğitim onaylı sertifika alacaklar. Staj döneminde ise iş verenlerin memnun kalması durumunda kursiyerlerimize iş imkanı da sağlanacaktır" dedi.

TÜMSİAD ARGE Başkanı Savaş Uluçay ise iş yerlerinde ön muhasebe bilen eleman açığının çok fazla olduğunu ve kurs bitiminde kursiyerlere iş garantisi verdiklerini belirterek "Düzenlenecek kurslara an az lise mezunu olan kişiler katılabilecek. İlk etapta 100 kişilik bir grubun eğitim alacağı kursumuza şimdiden 5 grupluk talep var." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 17:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?