6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Turizm Haftası kutlamaları başladı

Eskişehir'de "Turizm Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.


İlk tören Vilayet Meydanı'nda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Dağistan Kılıçaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül ve diğer yetkililer katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Odunpazarı semtindeki tarihi Atlıhan Çarşı'sında süren etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçarslan, amaçlarının kültür turizmini canlandırmak olduğunu belirterek, "Eskişehir'in önemli tarihi ve kültürel değerlere sahip bulunmaktadır. Amacımız, turizm sektörünün geliştirilmesi ve yerli ve yabancı turistleri Odunpazarı'nın tarihi bölgesine çekebilmektir. Sivrihisar ve Han ilçelerinde de birçok turizm alanlarımız bulunmaktadır. Kentteki sıcak ve şifalı sular da turizme büyük katkı sağlamaktadır'' diye konuştu.


Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı da, restorasyonu tamamlanan Atlıhan Çarşı'nın bugün sanat faaliyetlerine ev sahipliği yaptığını belirterek, "Atlıhan Çarşısı'nın 150 yıllık geçmişi bulunmaktadır. Tarihi çarşının restorasyonun ardından gerçekleşen tahsislerle içerisinde el sanatları ürünlerini satan 25 iş yeri bulunuyor. Tarihi, kültürel ve turizm değerlerine sahip çıkan belediyecilik anlayışı içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül de, Türkiye'ye de bugüne kadar turistlere sadece güneş, kum ve deniz olanaklarının sunulduğunu vurgulayarak, "Kültür ve diğer alternatif turizmin göz ardı edildi. Kitle turizmine önem verildiğinden, turistlerin konakladıkları tesislerin dışına çıkabilmelerine imkan sağlayacak özendirmeler göz önüne alınmadı. Bu yüzden gelen turistler halkımızla hiçbir alışveriş imkanı bulamadan, ülkelerine geri dönmek zorunda bırakılmışlardır" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 20:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?