6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Türk bilim adamının büyük başarısı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (OSEGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, Almanya'da yapılan Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin Kongresine konuşmacı olarak katılan tek Türk bilim adamı oldu.

Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin 2008 yılındaKİ büyük kongresi, 30 Ağustos-03 Eylül tarihlerinde Almanya'nın Münih kentinde yapılırken, ESOGÜ Tıp Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek konuşmacı olarak katıldı.

Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmi Ata, çoğu Avrupa ülkelerinden olmak üzere 30 binden fazla hekimin iştirak ettiği kongrede kardiyoloji alanında son gelişmelerin ele alındığını belirterek, "Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Bülent Görenek, kongrede ülkemizden konuşmacı olarak davet edilen tek bilim adamı olma onuruna erişmiştir. Görenek, Avrupa Kardiyoloji Derneği'nin yeni hazırlanan iki bilimsel kılavuzuyla ilgili toplantılara yazım kurulu üyesi olarak iştirak etmiş, bunun yanı sıra Avrupa Kalp Ritmi Birliği ve Avrupa Kardiyoloji Derneği Hastane Öncesi Bakım Komite toplantılarına yönetim kurulu üyesi olarak katılmıştır. Ayrıca aynı kongrede Anabilim dalımız öğretim üyelerinden Prof. Dr. Yüksel Çavuşoğlu da kalp hastalıklarının tanısıyla ilgili kliniğimizde gerçekleştirilen çok değerli bir çalışmayı poster olarak sunmuş, söz konusu çalışma Avrupalı kardiyoloji hekimlerinin büyük ilgisini çekmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 15:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?