5
Mayıs
2024
Pazar
ESKİŞEHİR

Türk çocuğu Ata'sına minnettar

ESKİŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Eskişehir'de de törenlerle kutlandı.

İlk tören, Vilayet Meydanı'nda düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Merasime Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, CHP Eskişehir Milletvekili Murat Sönmez, 1'inci Hava Kuvveti ve Garnizon Komutanı Korgeneral Korcan Pulatsü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Aydıner, Anadolu Üniversitesi Rektörü Davut Aydın, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Fazıl Tekin, askeri, mülki erkan ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu törenin ardından valilik ve çeşitli kuruluşlardaki makamlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde temsili olarak ilköğretim öğrencilerine bırakıldı. Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, makamını TED Eskişehir Koleji 7. sınıf öğrencisi Ömer Tarık Esengür'e bıraktı. Temsili Vali Esengür, Kılıçlar'dan okullara spor salonu yaptırması ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten de bilgisayardaki KDV oranını indirmesini istedi. Ömer Tarık Esengür, daha sonra İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'yı sabit hattan aradı. Avcı'nın meşgul olduğu cevabı alınınca, Vali Kılıçlar cep telefonundan ulaşarak, temsili Vali Esengür ile kendisini görüştürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyüerşen de, makamını Kardeşler İlköğretim Okulu öğrencisi Busenur Çetin, Orhangazi İlköğretim Okulu öğrencisi Elif Gölalan ve Özel Samanyolu İlköğretim Okulu öğrencisi Ömer Durukan'a bıraktı.

Daha sonra kutlamalara Atatürk Stadı'nda devam edildi. İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, burada yaptığı konuşmada, Anadolu'nun düşmanlar tarafından işgal edildiği Kurtuluş Savaşı öncesinde Türk halkının kötü durumdan kurtulmanın çabalarını aradığını belirterek, "Anadolu'da adeta bir şimşek çaktı ve haykırış duyuldu. Mustafa Kemal Atatürk, 1919 yılında Samsun'dan Anadolu'yu ayağa kaldırdı. Mustafa Kemal, 23 Nisan 1920'de büyük Türk milletinin büyük meclisini kurdu. O büyük gün hakimiyet kayıtsız ve şartsız Türk milletine verildi. Söz konusu hakimiyet kimseye tepeden değil, yürükten bakan ve 72 milyonu kucaklayan bir hakimiyettir. Milli Eğitim camiası olarak hiç durmadan, usanmadan yürümeye söz veriyoruz" dedi.

Kutlamalar, çocukların gerçekleştirdiği gösterilerle sona erdi.

ESKİŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU
ESKİŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU
ESKİŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU
ESKİŞEHİR'DE 23 NİSAN COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 14:33:00
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 14:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?