4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Türk-İş üyeleri AKP'ye yürüdü

TÜRK-İŞ ÜYELERİ, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA YÜRÜDÜ

Eskişehir'de muhtelif sendikalara üye bir grup, Tekel işçilerine destek vermek maksadıyla Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanlığı'na yürüdü.

Vişnelik Mahallesi Ali Fuat Güven Caddesi ile Atatürk Bulvarı'nın kesiştiği noktada toplanan Türk-İş üyeleri, sloganlar eşliğinde aynı bulvar üzerindeki AK Parti İl Başkanlığı binası önüne kadar yürüdü. Türk-İş'in Ankara'da eylem yapan Tekel işçileri için düzenlediği yürüyüşe, değişik sendikaların temsilcileri de destek verdi.

Yürüyüş sonunda Türk-İş Eskişehir Temsilciliği adına basın açıklamasını okuyan Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Bilal Temen, "Bugün, Türk-İş Genel Merkezi'nin önünde devam eden Tekel işçilerinin mücadelesi 11. günündedir. Ne yazık ki, bugünün Türkiyesi'nde emekçiler, temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek, bir işe, bir gelire sahip olmak için mücadele etmek zorunda kalmaktadır. Üstelik bu ekmek mücadelesinde, güvenlik güçlerinin sert müdahalesiyle karşılaşmaktadırlar. Bizler bu şiddet uygulamalarını protesto ediyoruz. 11 gündür soğuk, yağmur demeden eylem yapan Tekel işçilerine selam olsun. Onların mücadelesi, bizim mücadelemizdir. Dört hafta boyunca her cuma günü bu eylemi tekrarlayacağız" dedi.

Temen, eylemlerin taleplerinin yerine getirilinceye kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.

Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

TÜRK-İŞ ÜYELERİ, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA YÜRÜDÜ
TÜRK-İŞ ÜYELERİ, AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI'NA YÜRÜDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2009 Cuma 17:35:03
Güncelleme :25 Aralık 2009 Cuma 17:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?