9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

Türk-Kore dostluk gecesi

Eskişehir'de gerçekleştirilen "Türk-Kore Dostluk Gecesi", renkli görüntülere sahne oldu.

Türkiye ile Güney Kore arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 50. yıldönümü münasebetiyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Kore Kültürel Miras Müsteşarlığı işbirliği ile düzenlenen Türk-Kore Dostluk Gecesi'nde, Kore'ye ait geleneksel halk dansları ve müziğinin en iyi örnekleri Eskişehirliler'e tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda yapılan organizasyonda konuşan Kore Cumhuriyeti Kültürel Mirası Müsteşarı Yu Hong-Jun, kardeş ülke Türkiye'de ve Eskişehir'de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Türkiye ile Kore arasındaki dostluğun tarihi bir geçmişi olduğunu belirten Jun, "İki ülke arasındaki ilişkilerin kültürel etkinliklerle daha da güçleneceğine inanıyorum. Bugün Eskişehirli kardeşlerimizle buluşmamızı sağlayan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'e teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen ise, Türkiye'nin bağımsızlık savaşı veren Güney Kore halkına verdiği desteği hatırlatarak, Eskişehir ile Kore'nin Paju kentinin kardeş şehir olduğunu anımsattı. Kore kültürünün en iyi örneklerini tanıtmak için Asya'nın bir ucundan, at başı gibi uzanan öbür ucuna gelen tüm sanatçıları saygı ile selamladığını ifade eden Yılmaz Büyükerşen, Güney Kore'yi ileriki yıllarda Uluslararası Eskişehir Festivali'nde konuk ülke olarak görmek istediklerini sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 12:42:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?