9
Mayıs
2024
Perşembe
ESKİŞEHİR

'Türk milleti, Avrupa'nın Çin'i gibi'

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Türk milleti, Avrupa'nın Çin'i gibi. Hiç kimse bunu daha bilemiyor. Ama çok değil, bir kaç sene sonra göreceksiniz'' dedi.


Bakan Unakıtan, Eskişehir'in Çifteler ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Almanya'da bir çok hastanede tek yataklı oda bulunmazken, Çifteler Devlet Hastanesi'ni çok modern bulduğunu belirten Unakıtan, "Yakında burayı modern cihazlarla da donatacağız ve açacağız. Burada örnek, Avrupa standartlarının üstünde bir hastane yapılıyor'' diye konuştu.


Daha sonra Mahmudiye ilçesine geçip Mesudiye köyündeki soğan paketleme tesisinin açılış törenine katılan Bakan Unakıtan, bu açılışın kendisini çok mutlu ettiğini, Eskişehir gazetelerinden bir yazarın, 'Koskoca Bakan, soğan tesisi açmaya gider mi?' diye yazdığını anlatarak, şunları söyledi:


"Bunun heyecanını duymamış ki. Bir ülke nasıl kalkınır, bunu bilmiyor ki. Haberi yok, yazıyor ama boşa yazıyor. Bir defa ben çok koskoca bir bakan değilim. Biraz ufak tefek bir bakanım. Bu tesisin açılışı o kadar anlamlı bir açılış ki, burada Mahmudiye'nin değil, Eskişehir'in dönüşümü yatıyor. İyi yönetirsen, iyi hedef verirsen, Türk milletinin yapmayacağı iş yok. Bu Türk milleti, Avrupa'nın Çin'i gibi. Hiç kimse bunu daha bilemiyor. Ama çok değil, bir kaç sene sonra göreceksiniz. Adam, gelmiş bana, turistin ağzına taktığım diş ihracattan sayılır mı?' diyor. Ben de onun arkası, vergi iadesi geleceği için sayılmaz dedim. O da, 'Olur mu bakanım? Ben bu kadar turiste protez yapmışım, ağzında gidiyor' dedi. 'Ağzında gidenle, midesinde giden ihracattan sayılmaz' dedim. Sonra sordum, 'hakikaten sana diş yaptırmak için yabancı mı geliyor?' diye. O, 'Sayın bakanım kuyrukta adamlar. En düşük diş yapma ücreti bizde. Kaliteli de yapıyoruz' dedi. Adam gidip orada enayi gibi para vermiyor, gelip Türkiye'de hem
tatilini geçiriyor, hem de dişini yaptırıyor. Buraya da ileriki günlerde yurt dışından insanlar gelecek."
Açılışa katılan bakanın eşi Ahsen Unakıtan da, yaptığı konuşmada, bu tesis karşısında çok duygulandığını dile getirerek, "Türkiye sadece bu soğanı değil, yediğimiz bütün meyvelerde ve sebzelerde batı ülkeleri laboratuvarlarına girdiği zaman, hakikaten insan sağlığına zararlı en ufak bir şey içinde olmasın. Her şeyi, insan sağlığına uygun olarak yiyelim" ifadelerini kullandı.


Törene Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, AK Parti Milletvekili Nedim Öztürk ile çok sayıda yetkili ve vatandaş da iştirak etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2007 Cumartesi 03:21:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?