6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Türk mobilyasını dünyaya tanıttı

Cardin Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker; "Bayiliğe takılmadık. Cardin markası ile dünyaya yayıldık" dedi.

Teker, halıcılıkla başlayan ticari hayata daha sonra mobilya bayiliğini ilave ettiklerini belirterek, "Dedem ve babamın vefatından sonra iki amcam ve yeğenler olarak işleri daha da büyüterek büyüklerimizin yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ettik. İlk yaptığımız iş perakende mağaza sayımızı Eskişehir'de 8 adet çıkarmak oldu. Bunun yanı sıra halı toptan pazarlama mobilya dağıtımı işi bize bölgede pazarlama deneyimi kazandırdı. Müşteri portföyümüz arttı. Mobilya bayiliğini bırakıp kendi fabrikamızı kurma kararını aldık. Bu konuda bizi en çok cesaretlendiren bu sektörün içinden perakendecilikten gelmemiz oldu. 2006 yılında temelini attığımız fabrikamızı 2007 Temmuzunda üretime başlattık. Bir yıl gibi kısa bir sürede ürün gamımızı tamamladık. Mobilya mağazası açacak bütün gruplarımız ve model seçeneklerimizi oluşturduk. Bu kadar kısa sürede çabuk yol almamızın sebebi arge çalışmalarına verdiğimiz önemle, fabrika kurulumunda, makine seçiminde ve üretim sürecinde tecrübeli ve deneyimli kişilerden danışmanlık desteği almamızdır.

Teker; 65 bin açık 25 bin metre kare kapalı alanda üretim yapmaktayız. Tek vardiyada ayda 1500 adet maksi takımı, 4500 baza, 500 adet salon takımı, 5000 adet yatak, 750 takım panel mobilya, yemek od takımı, yatak odası takımı, genç odası takımı ve TV üniteleri üretim kapasitesine sahibiz. Tesisimiz entegre olup yay üretimini de kendi bünyemizde gerçekleştirmekteyiz. Tüm modellerimizi, tasarımlarımızı ve arge çalışmalarımızı kendi kurduğumuz birimizdeki deneyimli arkadaşlarımız yürütmektedir" dedi.

"Teker, ilk yaptığı icraatlardan birisinin bütün grupları maksi takımı da dahil olmak üzere karton kutuya koyup sevk etmek olduğunu kaydederek, "Böylece Türkiye'de bir ilke imza attık. Ürünlerimizi karton kutuya koymamızın bize sağladığı en büyük artı satış sonrası servis hizmeti ile az karşılaşmamız oldu. Ürünlerimizi tüketiciye hasarsız olarak teslim ettik. Yurt dışı arge ve pazarlama çalışmalarımız bütün hızıyla sürmektedir. İstanbul da gerçekleşen İMOB 2008 fuarının dönüşümünü aldık. Ciddi bir şekilde yurtdışı piyasasından talepler aldık. Belçika, Yunanistan, İran, Mısır, Kuzey Irak'la ihracat yapmaya başladık. Bundan sonra üretimimizin yüzde 30'luk bölümünü ihraç etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:10:08
Güncelleme :21 Eylül 2008 Pazar 18:23:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali hasan IP: 81.215.17.xxx Tarih : 21.09.2008 14:34:58

geçen sene mobilya aldım sizden....hala severek kullanıyorum.bir eskişehirli olarak markanızı çok daha ilerlerde görmekten haz duyarım.....