4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Türk Ocağı'ndan afiş tepkisi

ESKİŞEHİR'DE AFİŞ TEPKİSİ

Eskişehir'de, bir firmanın üzerinde hayvan resimleri olan reklam afişleriyle Türk milletini aşağıladığını öne süren Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal'ın önünde basın açıklaması yaptığı reklam panosu, sprey boyayla boyandı.

İstiklal Mahallesi Göksu Kavşağı'ndaki reklam panosu önünde basın açıklaması yapan Türk Ocağı Eskişehir Şubesi Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, "Bugün burada vahşi kapitalizmin bir edepsizliğini, ahlaksızlığını teşhir etmek üzere toplanmış bulunuyoruz. Serbest piyasa ekonomisinin şartlarını zorlayarak, güya reklam gayesiyle rekabet şart ve yönetmeliklerini hiçe sayarak insana hele hele de Türk insanına hakaret etmeye hiç bir firmanın, grubun hakkını da, haddi de yoktur. Benden değil, diğerlerinden alışveriş yaparsan koyunsun, sazansız, kazsın, kuşsun deme hakkı, hiç kimseye ait değildir. Hiçbir şirket, hiç kimse böyle bir edepsizliği, arsızlığı yapma hakkını kendinde bulamaz. Güya reklam, ticaret adına Türk insanına hiç kimse hakaret edemez, aşağılayamaz. Bu firmaların doğup büyüdükleri kültürün insana değer vermediği, sicillerinin karanlık olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir" dedi.

Ünal, "Bizi tahrik etmeyin, kötü reklam yoluyla reklam yapacağınızı zannediyorsanız yanılıyorsunuz" diyerek, şunları söyledi:

"Bu vatanda istediğiniz gibi at oynatamayacaksınız. Türk insanını kuşa, koyuna, sazana benzeten bu ilanların asılmasını müsaade eden belediye başkanlarını kınıyoruz. Onları millete şikayet ediyoruz. Bu afişlerin asıldıkları gün buradan çıkarılıp, yırtılarak paçavra haline getirilmesini beklerdik. Bu akşamdan itibaren şehirde bu afişleri bırakmayacağız, hepsini kaldıracağız."

Prof. Dr. Nedim Ünal, yarın da sözkonusu firma ve reklam afişlerinin asılmasına izin veren belediyeler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na ve Rekabet Üst Kurulu'na suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Ünal, basın açıklamasını yaparken yanındaki bir kişi camlı reklam panosundaki koyun ve kuş resimleri ile yazılarını siyah sprey boyayla boyadı.

Bir süre önce bahse konu şirket, "Televizyonda pahalı fiyata atlayacak kadar sazan mıyım?", "Cep telefonunda kazık yiyecek kadar kuş beyinli miyim?", "Çamaşır makinesinde kazığa razı olacak kadar koyun muyum?", "Bilgisayara fazla para ödeyecek kadar kaz kafalı mıyım?" yazılı ve hayvan resimleri olan afişleri şehrin muhtelif yerlerindeki bilboard ve raketlere astırmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 12:24:04
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 12:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?