6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Türk Ocağı'ndan Ramazan Konferansı

Eskişehir Türk Ocağı'nın düzenlediği "Ramazan Konferansı'nda" konuşan Prof. Dr Bayraktar Bayraklı, "İslamı bir terör dini, müslümanları ise terörist ilan eden bir zihniyetle karşı karşıyayız" dedi.

Türk Ocağı Şubesi'nin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlediği konferansta "İslamın Getirdikleri" konulu bir konuşma yapan Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bayraktar Bayraklı, "İslamınx bir terör dini, Müslümanları terörist ilan eden bir zihniyetle karşı karşıyayız. İslam, herşeyden önce bir barış dinidir. Kur'an müminlere, önce kendi iç dünyamızda sonra da sırasıyla aile ocağında, sosyal hayatta ve dünyada barışı emreder. Böyle bir dinin terörle anılması ne kadar büyük bir yanlışlıktır. Böyle anılmasına vesile olanları lanetliyorum" dedi.

Kur'an'ın önem sırasına göre üç ilkeyi temel hareket noktası olarak tayin ettiğini ifade eden Bayraklı, "Akıllı olacaksınız, bilgili olacaksınız ve taklitçi olmayacaksınız. Allah mukaddes kitabında (aklını kullanmayan insan mundardır) der ve aklı daima ön planda tutar. Yine Kur'an-ı Kerim bilgili olmayı emreder. Bilginin ilk adımı Allah'ı bilmektir. Kitabımız, dinle değil, oku emri ile başlar. Okuyacaksınız ve bilgili olacaksınız. Dinlemek daha çok az bilmişlere, cahillere has bir davranıştır. Dünyaya bir bakınız, kim kime secde ediyor. Allah bilgiye, bilgi üretene üstünlük veriyor. Biz islam dünyası olarak uzun asırlardır bilim mutfağına bir türlü giremiyoruz, hep garsonluk yapıyoruz. Kur'an taklitçiliği 'cehennem ateşi' olarak tanımlar. Bir beyinde yeniden çiçekler açmıyorsa, bu beyinlerden oluşan toplum taklitçidir ve bu taklitçi toplum bilimde gelişen toplumların, ülkelerin istediği yere çekilip götürülebilen bir cemiyet olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 14:55:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?