4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Türkiye Kano Şampiyonası sona erdi

Eskişehir'de düzenlenen "Türkiye Durgun Su Kano Şampiyonası" sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kano Federasyonu işbirliğiyle Eski Göleti'nde gerçekleştirilen ve iki gün süren şampiyonaya, 7 kulüpten 80'e yakın sporcu katıldı. Müsabakalar sonunda büyükler kategorisinde bayanlarda Ankara Üniversitesi Spor Kulübü, erkeklerde Tuzla Deniz Yıldızı Spor Kulübü, gençler kategorisinde ise bayanlarda ve erkeklerde Tuzla Deniz Yıldızı takımı birinci oldu.

Ödül töreninde konuşan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengitay, Eskişehir’in uluslararası niteliklerde su sporları parkuruna sahip bir kent olduğunu hatırlatarak, "Eskişehir, bu parkur ve su sporları merkezi ile uluslararası alanda önemli bir merkez olabilir. Bu parkurda Eskişehirli sporcuların da yetişeceğine ve önemli başarılar kazanacaklarına inanıyorum. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Yılmaz Büyükerşen’e Türk sporuna sağladığı katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise, Eskişehir’in Türkiye’nin su sporları açısından önemli bir durağı haline geldiğini belirterek, "Türkiye şampiyonalarının yanı sıra uluslararası şampiyonluklara da ev sahipliği yapmak istiyoruz. İleride Büyükşehir Belediyesi tesislerimizi daha büyük su sporları organizasyonlarına hazırlayacağız. Bu hafta sonu yapılan yarışlarda dereceye giren tüm takım ve sporcuları kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şampiyonada dereceye giren sporcular ve kulüplere madalya ve kupaları dağıtıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2009 Pazar 23:11:19
Güncelleme :26 Temmuz 2009 Pazar 23:22:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?