4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Tütünle mücadele toplantısı yapıldı

Eskişehir Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, tütün ürünlerinin tüketilmesinin yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı meselesi olduğunu söyledi.

Tütün ürünlerinin zararlarının önlenmesi ve kontrolü hakkındaki kanun ile ilgili toplantı, Valilik İl Genel Meclisi Salonu'nda yapıldı. Toplantıya, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne (ESOB) bağlı toplam 87 oda yetkilisi katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Ekrem Ballı, tütün mamullerinin zararlarına ve pasif etkilerine dikkati çekerek, "Tütün ürünlerinin tüketilmesi yaygın bir alışkanlık ve ciddi bir halk sağlığı meselesidir. Gelecek nesillerin sigara içen kişilerle aynı ortamda olmaları ve bu kişilere özenmeleri ne yazık ki gelecek nesillerin sağlığını da tehdit etmektedir'' dedi.

Sağlık Müdür Yardımcısı Füsun Keçe de, "Yapılan bilimsel çalışmalar pasif etkilenimin zararlarını net bir şekilde göstermektedir. Örneğin, 8 saat boyunca sigara dumanına maruz kalan kişiler en az 20 sigara tüketmiş kadar zarara uğramaktadır. Bu kanıtlarla da desteklenen ve dünya genelinde 13 ülkede uygulanmakta olan tütünle mücadele kanunları gelecek nesillerimizi korumak adına çok önemlidir" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 19:13:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?