4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

TV'den ders yayını başladı

ESKİŞEHİR'DE TELEVİZYONLARDA DERS YAYINI BAŞLADI

Okulların domuz gribinin daha fazla yayılmaması için bir hafta süreyle tatil edildiği Eskişehir'de, yerel televizyon kanallarından ilköğretim ve lise öğrencileri için ders yayınına başlandı.

Gribe yakalanan çocuk hastalarda geçen aylara oranla yüzde 30 artış olması ve il merkezinde yüzde 10'un üzerinde devamsızlık yaşanan 95 okulda toplam 5 bin 458 öğrencinin okula gelmemesi üzerine eğitimin 23 Kasım'a kadar ertelendiği Eskişehir'de, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, ilköğretim ve lise öğrencileri için ders telafi programları hazırladı. Ana derslerin seçildiği programda, lise dersleri için öğretmenler ES TV'de, ilköğretim dersleri için de öğretmenler Kanal 26

televizyonunda kamera karşısına geçti. Saat 09.00'dan 15.00'e kadar 20'şer dakika süreyle kesintisiz canlı yayınlanan programlar için 41'i lise 75 öğretmen görevlendirilirken, öğrenciler çarşamba, perşembe ve cuma olmak üzere haftada 3 gün olarak planlanan telafi programlarını televizyon ya da internet aracılığıyla bilgisayardan izleyip not alabiliyor. Domuz gribi tatiliyle birlikte televizyondan ders anlatımı uygulamasından memnun olan öğrenciler, "Bu eğitim sistemi daha güzel. Televizyon ya da bilgisayar karşısında dersleri daha iyi öğrenebiliyoruz" dedi.

Yetkililer, özellikle ilköğretim öğrencilerinin ebeveynlerinin de dersleri televizyondan takip edip çocuklarıyla birlikte çalışmalarını tavsiye etti.

ESKİŞEHİR'DE TELEVİZYONLARDA DERS YAYINI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:22:03
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 18:51:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?