3
Mayıs
2024
Cuma
ESKİŞEHİR

Uçak seferleri başladı

Anadolujet, Borajet ile yapılan anlaşma çerçevesinde Eskişehir-İstanbul ve Eskişehir-İzmir karşılıklı seferlerine başladı.

İstanbul'daki Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Eskişehir'e ilk seferine saat 13.00 itibariyle başlayan uçakta TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Anadolujet'in İcrasından Sorumlu THY Bölgesel Uçuşlar Başkanı Sami Alan, sanatçı Mithat Körler, basın mensupları ve davetliler yer aldı.

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanı'nda ilk seferin düzenlenmesi dolayısıyla gerçekleştirilen törene AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum, Kazım Kurt, Eskişehir Vali Yardımcısı Nurettin Yücel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı vekili Ayhan Kavas, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Cavcar, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Eskişehir Sağlık Müdürü Uz. Dr. Hüseyin Fidan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan ve davetliler katıldı.

Törene görüntülü bağlantıyla katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Cumhuriyet'in kuruluşunda aldığı rollerle bağımsızlık mücadelesine önemli katkılar yapan Eskişehir'in her yönüyle Türkiye'nin İç Anadolu, Marmara, Doğu Anadolu, Akdeniz'e açılan kapısı niteliğinde olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 60 yıllık rüyası Yüksek Hızlı Tren'i (YHT) ilk kez Eskişehir ve Ankara'dan başlattıklarını hatırlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Daha sonra İstanbul'a, Konya'ya, İzmir'e ve Sivas'a hızlı tren ağını yayıyoruz. Bu uçak seferleri İzmir'in de ilave edilmesiyle çok daha verimli olacak, devamlılığı gelecek. Bu konuda Eskişehirlilere de büyük görev düşüyor. Eskişehir, demiryolları imalatının merkezi, havacılığın merkezi, üreten ve ürettikleriyle Türkiye'yi kalkındıran çok önemli bir kentimiz. Burada havayolu seferlerinin olmaması her zaman bir eksiklikti. Birkaç denemeden sonra artık bunu kalıcı hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Başlayan bu seferler kapsamında uçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkacak. Aynı zamanda İzmir seferleri de başlıyor. Şu anda haftada 3 gün olarak başlayan seferler talebe göre artırılabilir, günlük hale getirilebilir. Eskişehir'de hava ve demiryolunun yanında karayolunda da çok büyük mesafeler katettik. 90 kilometre bölünmüş yol uzunluğunu 305 kilometreye çıkarttık. Havaalanı da Anadolu Üniversitesinin havaalanıydı. Şimdi bu havaalanını, pisti büyütmek suretiyle uluslararası nitelikte bir havaalanına dönüştürüyoruz."

Seferler Borajet tarafından 66 koltuklu ATR72- 500 tipi uçaklarla haftanın 3 günü yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2011 Çarşamba 18:28:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?