6
Mayıs
2024
Pazertesi
ESKİŞEHİR

Ücretsiz meme kanseri taraması

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile 30 yaş üzeri kadınlar için ücretsiz meme kanseri taraması başlattı.

Eskişehir Valiliği ve Osmangazi Üniversitesi'nin de desteği ile kadın sağlığı ve meme kanserine yönelik kent genelinde tarama çalışması başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile hem kadınlarda meme kanseri riskine ilişkin bilinçlendirme eğitimi hem de olası bir meme kanseri vakasının erken devrede teşhisi amaçlanıyor.

Proje ile ilgili konuşan Doç. Dr. Nedime Köşgeroğlu, meme kanserinin bütün dünyada hızlı bir artış gösterdiğine ve kadınlar arasında en sık görülen kanser türü olduğunu belirterek, "Meme kanseri taramasına katılan bayanlarda öncelikle risk düzeylerinin belirlenerek ardından meme kanserine ilişkin 45 dakikalık eğitim veriliyor. Kadınların eğitim sonrasında klinik meme muayenesi için Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'na ve Eskişehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Birimlerine götürülmektedir. Proje kapsamında bugüne kadar 650 kadına mamografi çekimi yapılmış, 790 kadına meme kanseri konusunda eğitim verilmiştir. Ayrıca, 260 kadına klinik meme muayenesi yapılmış, 5 kadına kanser için ileri tetkik yaptırılarak, 1 kadın da ameliyat olmuştur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 17:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?