8
Mayıs
2024
Çarşamba
ESKİŞEHİR

Ulaşımda tek kart dönemi başlıyor

Eskişehir Büyükşehir belediyesinin ESTRAM Sisteminin İşleticiliğini yüklenen iş ortaklığı tarafından hizmete alınacak, Elektronik Bilet Sisteminin Akıllı ESKART ve Akıllı ESBİLET satışına başlandı.

Sistem ESTRAM, ESULAŞ ve Özel Halk Otobüslerinde uygulamaya başlandığında, Eskişehir’de toplu taşıma araçları içinde para veya kağıt biletle seyahat dönemi kapanmış olacak.

Bu arada İndirimli Akıllı ESKART ve Serbest Akıllı ESKART müracaatları da başladı. İndirimli kart almak isteyen ilk ve ortaöğretim öğretmen ile öğrencileri okul müdürlüklerine, üniversite öğrencileri Türkiye İş Bankası’nın üniversiteler içindeki şubelerinde bulunan müracaat masalarına; serbest kart almak isteyen hak sahipleri ise kendi kurumlarının ilgili birimlerine başvuru yapabilecekler.

Tam Akıllı ESKART ve Akıllı ESBİLET’ler ESTRAM tramvayları yolculu işletmeye geçmeden önce satışa çıkarılacak. İndirimli ve Akıllı ESKART’lar ise kimliklendirme çalışmaları nedeniyle 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren kullanılmaya başlanacak. Bu tarihe kadar öğretmen ve öğrenciler İndirimli ESBİLET’le fiyat farkı ödemeden seyahat edebilecekler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 10:23:34
Güncelleme :16 Aralık 2004 Perşembe 17:20:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?