4
Mayıs
2024
Cumartesi
ESKİŞEHİR

Ulaştırma Bakanı Yıldırım Eskişehir'de

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hollanda'nın Amsterdam şehrinde düşen Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla ilgili Türk uzmanların elde ettikleri ilk bulguları yarın basın toplantısıyla açıklayacaklarını belirterek, "Kazayı bir tarafa bırakıp pazardan pay yapmak, parsa toplamak isteyenlere gün doğdu. Maalesef bizim bazı basın yayın organlarımız da bu konuda onların ekmeğine yağ sürdü" dedi.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havaalanı pistinin uzatılıp genişletilmesiyle ilgili temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım, tören sonunda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

THY uçağının Hollanda'da düşmesinin ardından Amsterdam'a giden Türk uzmanların ilk tespitleri yaptıklarını kaydeden Binali Yıldırım, "Zannediyorum, yarın düzenlenecek bir basın toplantısıyla ilk bulguları açıklayacaklar. Şu an tam net bir şey yok. Tabii çok şey söyleniyor. 'Motorlar durdu' denildi. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Başka şeyler söylendi. Tabii, bu aşamada söylenecek her şey spekülasyondur. Onun için sonucu beklememiz en doğrusudur" diye konuştu.
Bakan Yıldırım, Türk sivil havacılığının çok geliştiğini, son 5 senedeki gelişmenin dünyayı şaşırttığını, iç hatlarda taşınan yolcu sayısının 8.5 milyondan 35 milyona, toplam taşımaların ise 33 milyondan 75 milyona çıktığını açıkladı.

"Bütün dünyada havacılık daralırken, Türkiye'de büyüdü. Avrupa pazarı yüzde 60'ın üzerine çıktı" diyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Ama bu kazada gördük ki, kazayı bir tarafa bırakıp pazardan pay yapmak, parsa toplamak isteyenlere de gün doğdu. Maalesef, bizim bazı basın yayın organlarımız da bu konuda onların ekmeğine yağ sürdü. Bu da not etmek istediğim bir husus" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Amsterdam Havaalanı'nda 2 dakika hatası yapıldığı iddiasıyla ilgili soruyu ise, "Bütün bunlar uzmanlar tarafından değerlendiriliyor. Yarın bilgiler açıklanacak. Kaza hakkında bir ipucu verecektir. Kaza raporunun ortaya çıkması çok daha uzun zaman alacaktır. Çünkü kaza hangi sebeple olursa olsun, o kazayı destekleyen ya da o kazadan alınacak dersleri, bundan sonra yapılacak iyileştirmeleri içeren kapsamlı bir çalışma belki bir yıl daha sürebilir" diye cevapladı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?